2014. május 17., szombat

Ismerd meg a szereplőket: Piper McLean

Vigyázat, SPOILER veszély! Az alábbiakban olvashatóak részletek Az Olimposz hősei-sorozat cselekményéből!
Piper McLean egy görög félisten, Aphrodité (a szerelem és szépség istennője) és Tristan McLean lánya. Piper egy szép, cseroki indián származású lány.
A többi Aphrodité gyermekkel ellentétben sokkal agresszívebb, keményebb jellem. Nincs oda a magazinokért, a szoknyákért, a sminkért, a ruhákért és utálja a népszerű lányokat. Míg anyja el nem ismerte, addig megjelenése szép, de fiús volt, utána pedig még gyönyörűbb lett, azonban a természetes szépség továbbra sem lesz fontosabb számára, belső tulajdonságain ez mit sem változtat. Ezt Piper sem tudja egyhamar feldolgozni, ám hiába próbál megszabadulni sminkjétől vagy hajviseletétől, nem sikerül neki.
Inkább lenne az Athéné vagy Hekaté bungaló lakója. Pipert már az Aphrodité-bungaló látványától is a rosszullét kerülgeti, „amely csipkefüggönyös ablakaival, rózsaszín ajtajával meg virágos párkányaival egy Barbie-házra hasonlított(részlet „Az elveszett hős” c. kötetből). 

Piper külső tulajdonságai Jászon szemszögéből:
A lány kopott farmert, túrabakancsot és sídzsekit viselt. Csokoládébarna, tépettre nyírt haja volt, fonott tincsek keretezték arcát. Nem volt kisminkelve, mintha észrevétlen akarna maradni, de ez nem jött össze neki, mert veszélyesen szép volt. Szeme egy kaleidoszkóp tarkaságát tükrözte, barna volt, kék és zöld.”
- „Az elveszett hős”, 7. oldal 
Piper saját jellemzői/képességei:
  • Természetes szépsége kisugárzó, mindegy, hogy éppen mit vagy hogyan visel, vagy éppen milyen a megjelenése. Ez a képessége még az ellenséget is összezavarja, képes megakadályozni a támadást.
  • Képes megváltoztatni külső tulajdonságait egy bizonyos mértékig.
  • Bárkit befolyásolhat, elbűvölhet puszta beszédével. Ez lehetővé teszi Piper számára, hogy befolyásolhasson másokat, rávegyen embereket bizonyos cselekedetekre. (Ez a képesség működik Piper akaratán kívül is, hiszen már azelőtt használni tudta ezt az erőt, mielőtt Aphrodité elismerte volna; például akkor, amikor „kölcsönkért” magának egy BMW-t.)
  • Hatalma van a szeretet, a szépség és a vágy felett, anyjához hasonlóan.
  • Beszél a szerelem nyelvén, vagyis folyékonyan tud beszélni franciául.
  • A Félvér táborban Annabeth segítségével megtalálta a számára legideálisabb fegyvert, egy tőrt, Katoptrist. Ez a tőr Helené tulajdona volt, melyet férjétől, Menelaosztól kapott esküvői ajándékként és Helené Katoptrisnak nevezte el.

Története:
Piper nevét Tom nagypapájától kapta, aki azért választotta ezt a nevet, mert remélte, hogy unokája egyszer tudni fogja az összes nagy cseroki éneket. Apukája, Tristan McLean, egy nagy filmsztár, aki munkája miatt elhanyagolta lányát. Piper úgy érezte, hogy apja számára a munka sokkal előrébbvaló, ő pedig csak második helyen áll. Vágyott apja figyelmére és társaságára, ezért olyan dolgokat, balhékat követett el, amikkel felhívhatta magára Tristan figyelmét. 
Piper egyik legkedvesebb élménye az volt, amikor segíthetett apjának ismereteket gyűjteni egy munkájához a görög mitológiáról, közben pedig rengeteget tanulhattak együtt. 
Apjával időről-időre játszották közös játékukat, a Három Kérdést. „Apja számára ez volt a legkevésbé időigényes „kapcsolatépítő” játék.(részlet „Az elveszett hős” c. kötetből) Mégis ekkor tudták meg egymásról a legtöbbet, megismerhették egymás érzéseit. 
Piper különleges befolyásoló képessége (akaratán kívül) igazán nagy bajba sodorta őt, méghozzá annyira, hogy a törvénnyel is meggyűlt a baja, mikor „kölcsönkért” magának egy BMW-t. Ez volt az utolsó csepp a pohárban és Tristan megfogadta asszisztense, Jane tanácsát és elküldte Pipert a Vadon Iskolába, ahol problémás és rossz magaviseletű gyerekek tanultak. Piper ebben az iskolában ismerte meg Leo Valdezt, akivel hamar összebarátkozott. Piper és Leo barátsága ritkaság, hiszen már azelőtt barátok lettek, mielőtt megtudták volna magukról az igazságot, miszerint félistenek. A manipulált Ködnek köszönhetően úgy tudta/gondolta, hogy Jászon Grace a barátja, akivel már egy ideje együtt jártak. 

A Vadon Iskola tanulói egy kiránduláson vettek részt a Grand Canyonban Hedge edző vezetésével, ahol egyik társuk, Dylan, rájuk támadt, mivel ő valójában egy viharszellem volt. Annabeth Chase és Butch (Írisz istennő fia) segítségével menekült el Piper, Leo és Jászon a kirándulás helyszínéről, és egyenesen a Félvér táborba vitték őket. 
Azonban Pipernek volt egy titka, ugyanis a kirándulás előtt három nappal álmot látott, melyben egy különös hang arra figyelmeztette, hogyha nem követi az utasításaikat, akkor az apja nem fog életben maradni. A lánynak azóta telefonon sem sikerült utolérnie apját, melyből arra következtetett, hogy elrabolták és fogva tartják őt.
A táborban Piper és Annabeth hamar kezdtek összebarátkozni, többek között ezért sem bánta volna Piper, ha az Athéné-bungalóba kerül. Annabethnek köszönhetően sikerült magának fegyvert választani, így tett szert egy különleges tőrre, Katoptrisra. Piper a tőr pengéjére pillantva egy groteszk arcot látott, valamint oszlophoz láncolt apját. (Lásd a mellékelt illusztráción!)
Nem sokkal később jelentkezett Piper édesanyja és elismerte őt, ekkor kellett rádöbbenie, hogy valójában Aphrodité lánya. Ezt és egy új próféciát követően a félvéreknek egy veszélyes küldetésre kellett indulniuk...

Ha érdekel Piper és még többet szeretnél megtudni róla, olvasd el "Az elveszett hős" című könyvet, vagy Az Olimposz hősei-sorozat eddig megjelent négy kötetét angolul!

Az alábbiakban elolvashatjátok, hogyan változott meg Piper külseje, mikor Aphrodité elismerte őt!
Hirtelen mindenki egyszerre kapott levegő után. Úgy bámulták Pipert, mintha felrobbant volna. Azon törte a fejét, mi rosszat tehetett. Aztán rádöbbent, hogy vöröses derengés fogja körbe a testét. 
– Ez meg mi?! – kérdezte. 
Hiába kapott a feje fölé, nem látott égő jelt, amilyen Leónak méltóztatott megjelenni. De amikor végignézett magán, feljajdult. 
A ruhája… mi a fenét visel? Utálta a nőies ruhákat, és nem is tartott ruhatárában ilyeneket. De most egy bokáját verdeső, fehér ruhában pompázott, melynek olyan mély dekoltázsa volt, hogy maga is zavarba jött tőle. Finom, arany karkötő tekeredett bicepszére, és egy mesterien kidolgozott, borostyánnal, korallal és arany virágokkal díszített nyaklánc csillogott a nyakában. Na, és a frizurája… 
– Istenem –hápogta. – Mi történt?! 
Annabeth döbbenten Piper tőrére mutatott, amely frissen olajozva csillogott, és arany zsinóron lógott az oldalán. Piper vonakodott kihúzni a hüvelyéből, mert félt attól, amit tükrözni fog. De a kíváncsiság erősebbnek bizonyult. Kihúzta Katoptrist, és megnézte magát fényes pengéjében. A haja tökéletes volt: dús, hosszú és csokoládébarna. Arany szalagokkal font copfja a vállára omlott. És ki volt festve az arca. Jobban, mint piper valaha ki tudta volna pingálni magát. A finom ecsetvonások cseresznyepirossá tették ajkát, és kiemelték szemének minden egyes árnyalatát."
-  „Az elveszett hős”, 130-131. oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése