2014. május 16., péntek

USA Today cikk: Rick Riordan-borító bemutatása

"The Blood of Olympus" hivatalos borító
Lefordítottam a szerdán megjelent USA Today cikket, melyben bemutatásra került Rick Riordan "The Blood of Olympus" c. könyvének borítója. A cikk igazából egyfajta tisztelgés és nosztalgia Riordan teljes Percy Jackson-sorozata előtt. Rick Riordan pár gondolat erejéig elárulta érzéseit a befejezéssel kapcsolatban!
 
Nagyon érdekes cikk, érdemes végigolvasni a folytatás gombra kattintva!
Könyves exkluzív: Rick Riordan-borító bemutatása
 
Az Olimposz hősei első négy könyve Rick Riordan legutóbbi, gyerekeknek szánt kalandsorozata, melyek mind No.1 helyen debütáltak a USA TODAY Best-Selling Book (vagyis a Legkelendőbb Könyvek) listáján.
 
Az ötödik és egyben utolsó kötet borítója elsőként itt kerül bemutatásra; a "The Blood of Olympus" (Az Olimposz vére) október 7-én fog megjelenni. 
Riordan, az egykori középiskolai tanár lett az ősi mitológia és a modern kalandtörténetek egybegyúrásának mestere, mely történetek a 10 éves kor feletti olvasókat célozzák meg.
 
Az első sorozat, a Percy Jackson és az olimposziak, ami 2005-ben kezdődött el, egy olyan mai tinédzsert mutatott be, aki diszlexiával és magatartászavarral küzd, és egy nem hétköznapi apukája van: Poszeidón, aki a tenger istene a görög mitológiában. Ezért Percy egy félisten.
 
Az Olimposz hősei-sorozat, ami 2010-ben vette kezdetét "Az elveszett hős" c. kötettel, a görög és a római mitológiát egyaránt magában foglalja. Az új karakterek mellett szerepel benne Jackson és Riordan első sorozatának bizonyos szereplői.
 
Riordan kiadója, a Disney, nem sokat árul el a "The Blood of Olympus" történetéről, azonban azt tudjuk, hogy a Félvér tábor (görög félistenek számára) és a Jupiter tábor (római félistenek számára) a háború szélén áll, hét félisten Athénba utazik, hogy megállítsa az óriások seregét "mielőtt felébresztenék a föld istennőjét, Gaiát, és elpusztítanák az emberi civilizációt".
 
Riordan gondolatai: "Az Olimposz hősei-sorozat kirobbanó erejű volt - lehetővé tette számomra, hogy kibővítsem Percy Jackson világát a félistenek egy új csoportjával. Búcsúzni tőlük a "The Blood of Olympus" kötetben olyan, mint amikor egyetemre küldünk egy gyereket. Szomorú vagyok, de mégis büszke."
 
Következő sorozata a jövő évben veszi kezdetét, melynek egyelőre még nincs címe. Ebben a skandináv mitológiát használja fel, ami Bostonban kap helyet, ahová Riordan a múlt évben költözött San Antonióból.
Forrás: USA Today

2 megjegyzés:

  1. Szerintem annyi biztos, hogyha búcsút is mondunk drága görög és római barátainknak ez a búcsú nem örökre szól, ugyanis valószínűleg ugyanúgy, mint a Kane Chronicles az új északi mitológiás sorozata is ugyanabba az univerzumba játszódna, mint a Percy Jackson és az Olimposz hősei sorozatok. Ebből pedig egyenesen következik Rick bácsinál, hogy viszontlátjuk még a kedvenceinek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben én is látok némi realitást. Előfordulhat, hogy valamilyen úton-módon felbukkannak majd benne Percyék. :)

      Törlés