2014. május 8., csütörtök

Percy Jackson kihívás - A ti kérdéseitek: 18.

A felhasznált kép készítője: viria13

Újra kezdetét vette a Percy Jackson kihívás, de most azokkal a kérdésekkel, amiket Ti küldtetek!
2-3 naponta érkezik egy-egy újabb kérdés! Ne feledjétek, hogy még mindig várom a kérdéseiteket az oldal e-mail címére: percyjacksonhu@gmail.com! A bővebb tudnivalókat EBBEN a bejegyzésben újra elolvashatjátok!

18. kérdés
Kérdező: Pöszke
Ha a Harry Potter és a Percy Jackson könyvszereplők találkoznának, akkor milyen szituációt képzelnél el? Mennyiben módosítaná ez a találkozás az eddig kialakult barátságokat/párokat?
Ha Percy Jackson sztoriját emelnénk előtérbe, akkor úgy tudnám elképzelni, hogy Percyéknek egy küldetésre kellene indulniuk Angliába. Természetesen ott egy gonosz, sötét varázsló (Voldemort) lehetséges hatalomra jutása hozná el a világvégét, aminek megfékezéséhez már nem lenne elegendő pusztán a mágia... (Ez a történet megérne egy fanfictiont is!)
Két kedvenc főszereplőmet (Harryt és Percyt) biztosan legjobb barátokként tudnám elképzelni, akik közösen próbálnák megállítani a Sötét Nagyurat. Fontos itt megjegyeznem, hogy az általam elképzelt NAGY találkozás "Az utolsó olimposzi" után játszódna, hiszen akkor korban is nagyjából megegyeznének a szereplők.)
A párokba nem avatkoznék bele, ennyire nem keverném össze a két sztorit.

9 megjegyzés:

 1. Én ezt a Harry-Percy párost úgy képzelem el, hogy jó haverok lesznek, megtalálják a közös hangot, de nagyon sokszor vitáznak, veszekednek, ám nem tudnának igazából egymásra úgy haragudni :) Annabeth és Hermione... ők nem kedvelnék kezdetben egymást, de a végén összecsiszolódnának...
  Valami ilyesmit tudnék elképzelni :D

  VálaszTörlés
 2. *meglátnak egy pókot*
  Annabeth: Di immortales!
  Ron: Póóók!
  *a lehető legmesszebb húzódnak a póktól*
  Annabeth: Percy!
  Ron:Hermione!
  *fejvesztve rohannak, mert azt hiszik valami baj van, aztán meglátják a pókot*
  Percy:...
  Hermione:...
  *egymásra néznek*
  Hermione:*sóhajt*
  Percy: Úgy látom akadt egy kis dolgunk...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán találó! :) Ilyen szituációkat a könyvekben is el bírnék viselni!

   Törlés
 3. Hát először is Tyson megölelné Harryt és megkérdezné hogy mióta szemüveges és miért van egy sebhely a homlokán (hiszen hasonlítanak: fekete haj zöld szemek...) .
  Amúgy Percy és Harry szerintem jól kijönnének, és belső tulajdonságokban is hasonlóak (vegyük példának a barátokhoz való feltétlen hűség)
  Mr. D és piton pedig egész nap egy adag diétás kóla mellett szidnák Percyt illetve Harryt :)

  VálaszTörlés
 4. Én úgy képzeltem el, hogy Percy-ék és Harry-ék találkoznak egy küldetés közben, amikor a titánok és Voldemort (valami csoda folytán feltámad) összefognak és csak akkor győzhetik le őket, ha összefognak. Először akadnak nézeteltérések, de megoldják és nagyon jó barátok lesznek. A párokat én sem keverném össze, így jók, ahogy vannak. Az egész az Utolsó Olimposzi után lenne.

  VálaszTörlés
 5. I' FUNtasy....
  De ez már kicsit sok...nekem is.

  VálaszTörlés
 6. én clarisse-t hoznám össze harry-vel

  VálaszTörlés
 7. Hú ezen már sokat gondolkodtam..Szerintem véletlenül Harry-ék elhopponálnak a Táborba és mindent megtudnának a félistenekről csak úgy mint a félistenek róluk.Majd megtudják hogy mindkettő nagy ellenfele (Voldemort,Kronosz) feltámad és összefognak és csak eggyüttes erővel lehet legyőzni őket.A Táborban a Nagy Hatos gyakorol,össze hangolódik és mehet az összecsapás.Harry és Percy jó haverok lennének,de mivel mindkettő vezető-típus ezért lenne köztük egy kis baráti rivalizálás.Én így képzelem el.Szerintem jó lenne ha csinálnának egy ilyen filmet(ne értsetek félre,nem az én ötleteim alapján☺)

  VálaszTörlés