2014. január 31., péntek

30 napos Percy Jackson kihívás: 2. nap

Az oldal születésnapja alkalmából és a chat-en látott aktivitásotoknak köszönhetően úgy döntöttem, most jött el az ideje egy Percy Jackson kihívást indítani! A kihívás 30 napig fog tartani, és minden nap egy kérdést fogok feltenni a Percy Jackson-könyvekkel kapcsolatban, melyre KOMMENT / MEGJEGYZÉS formájában várom a válaszaitokat! Örülnék, ha kifejtenétek a választásotok okát is! (Saját válaszomat az aktuális bejegyzés folytatására kattintva olvashatjátok el, ha kíváncsiak lennétek rá...)
Megjegyzés: A kérdések csak a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozatra vonatkoznak!

Legyetek szívesek ne chat-en válaszolni a feltett a kérdésekre, mert ott egyéb/hétköznapi témákról is szó van, így össze-vissza keverednének a válaszok és nem lehetne őket megfelelően megvitatni sem! Így sokkal átláthatóbb, ha az adott kérdéshez tartozó bejegyzéshez szóltok hozzá, és ezeket hosszú idő után is vissza tudjuk/tudjátok olvasni! Sőt, így bővebben meg tudjátok indokolni a választ!
FONTOS INFORMÁCIÓ: Nem csak Google+ vagy Gmail fiókkal tudtok névvel megjegyzést írni, hiszen a "Megjegyzés írása, mint" résznél a "Név/URL -cím" lehetőség kiválasztásával megadhatjátok beceneveteket (illetve ha szeretnétek, akkor az URL részhez e-mail címeteket is megadhatjátok, de nem kötelező kitölteni ezt a részt).

A 2. kérdés:
Ki a kedvenc halandó/félvér (félisten) férfi karaktered a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozatból és miért?
Gondolom senkit sem ér meglepetésként, hogy kedvenc férfi karakterem Percy Jackson! Percy karaktere, mint főszereplő, meglehetősen kidolgozott és mély.
Legszimpatikusabb tulajdonságai számomra: a sok-sok epés megjegyzés, szarkazmus, humor, a barátság fontossága. Kötetről-kötetre újabb tulajdonságait ismerhetjük meg, jó látni, ahogy egyre jobban felnőtté válik.

Bár Percy áll az élen, azért még az abszolút kedvenceim között megemlíteném Nico di Angelót, akit eleinte nagyon nem bírtam, de folyamatosan pozitívan csalódtam benne, így aztán végül megkedveltem. Az egyik olyan szereplő, aki aztán tud jó nagy meglepetéseket okozni!

38 megjegyzés:

  1. Büdös Gabe, mivel nevetséges.

    VálaszTörlés
  2. Nekem Paul, hisz nem minden utcasarkon találni egy olyan igazi halandót, aki nemcsak elfogadja, hogy a nevelt fia (Percy) félisten, de még egy titánháborúba is beszáll :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem Grover mert mindig van valami poénos szövege minden részben! :D

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Nico, azért, amiért neked: mindig tud meglepetéseket okozni, és van a karakterében, főleg az utólsó két könyvben. :)

    VálaszTörlés
  6. Percy, egyértelműen. Nem sok könyvet olvastam, amiben a szemszög fiú szemmel íródott, igazából alig akadt pár.. nekem valahogy a férfi karakterek szemszögei nem egészen meggyőzőek.. De Percy már az első oldalon bebizonyította, hogy ő erős kivétel :)

    VálaszTörlés
  7. Percy ezt azt hiszem h nem is kell magyarázno miért és Nico először én se bírtam annyira de aztán egyre szimpibb lett :)

    VálaszTörlés
  8. Nico és Daidalosz.èn nagyon bírom Nico stilusát és Daidalosz is örök kedvenc :)

    VálaszTörlés
  9. Percy, mert vicces, de mégis egy erős karakter, aki kiáll a szeretteiért.


    VálaszTörlés
  10. Nekem Percy a kedvencem, mert nem csak humorosak a megjegyzései, hanem sok mindenre képes a barátaiért, mellesleg van karakterfejlődése – mert sok könyvben ez hiányzik -, és nem mindig hoz kiszámítható döntést. Bátor, hiszen kevés félvérnek volt mersze pimaszul beszélni bármelyik istennel.

    Mögötte Nico van egy hajszállal lemaradva. Visszatekintve nem is gondoltam volna, hogy a második kedvencem lesz, de szerencsére kellemesen csalódtam, hiszen három kötet leforgása alatt nem kis karakterfejlődést produkált, és ha bár nem sűrűn szólal meg, de akkor legalább értelmeset szól.

    Luke-ot csak úgy a végén sikerült megkedvelnem, hiszen akkorra minden kitisztult a múltjával és vele kapcsolatban. Mellesleg kellett hozzá akarat- és lelkierő, hogy ha kicsit is, de magánál maradjon –, úgy, hogy Kronosz a testébe költözött – majd egy rövid időre ismét visszaszerezni a teste fölötti uralmat, és mindenki érdekében elpusztítani.

    VálaszTörlés
  11. Én egy picit furcsálom, hogy nem írta senki Annabeth-t... Nekem ő megel lehet egy kicsit merev, és okoskodó, dejobban megfigyelve hasonlítok egy kicsit rá:D én is oda vagyok az építíszetért meg ilyenek... (bár nem megyek bele a rèszletekbe.. Tudjátok.. Homlokzat, alap... Ilyenekbe:DD)
    Annyi a lényeg, h Annabeth és kész:DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig azért nem írta senki sem Annabeth-t vagy egyéb lányt, mert a kedvenc férfi karakter volt a kérdés...

      Törlés
    2. igen... rájöttem, de a telefonom képernyője nem vmi új és nem tudtam kivenni a 'férfi karakter' részt:P (be van törve) Bocsi><''

      Törlés
  12. Nekem Luke a kedvencem! A sorozat olvasása alatt reméltem, hogy végül jó lesz, mert annyira jól átgondolt karakter és várható volt, hogy rájön majd arra: Kronosz csak kihasználja őt.
    A második pedig Percy, mert olyan szabad szellemű és sok vicces gondolat köthető hozzá. :)

    VálaszTörlés
  13. Egyértelműen Percy, nagyon kidolgozott karakter, a maga humorával, és bátorságával, mégsem tökéletes, és én ezt nagyon szeretem benne :)

    VálaszTörlés
  14. Nekem messze Percy a kedvenc férfi karakterem. Sokaknak nem fog sokat mondani a hasonlatom azt hiszem, de szerintem leginkább a Jasonnel való összehasonlítás mutatja meg, hogy Percy miért is annyira tökéletes karakter.
    Nem tökéletes.
    Vannak hibái, sőt viszonylag sok, ha belegondolunk, de ez csak emberivé teszi. A hihetetlen bátorsága, kedvessége, kitartása és lojalitása önmagában nem elég, unalmassá válna. Percy mellette néha meglehetősen ostoba, hiába lehetne könnyedén intelligens, sokszor nem látja a fától az erdőt, nagyon impulzív, esetek nagy százalékában elfelejt még gondolkodni is, mindenre van valami nem odaillő megjegyzése és fölöttébb furcsán látja egyszer-kétszer a világot.
    De hát mi is ilyenek vagyunk!
    Könnyen lehet vele azonosulni, mert bár egy igazi pozitív főhős, mégis ugyanúgy vannak félelmei, ugyanúgy vannak álmai, vágyai és leginkább hibái.
    Én ezért imádom őt (a hihetetlenül szép zöldes szemei és a szélfútta, kócos fekete haja mellett természetesen ).
    Na, és persze az egyes szám első személyű elbeszélés hatására nagyon közelről ismerhetjük őt és a gondolatait. Én személy szerint imádom az egyéni hasonlatait, fájdalmas poénjait.
    Legjobb karakter!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes mértékben igazad van! Öröm volt olvasni a részletezésedet, komolyan!
      Éppen azért olyan jó Percy karaktere, mert nem tökéletes...

      Törlés
  15. Engem Nico fogott meg, a magába zárkózottságával és a könyv végére kialakult jellemfejődésével.

    VálaszTörlés
  16. Percy a kedvencem de Nico is nagyon megfogott.

    VálaszTörlés
  17. Nálam Percy a befutó, de mivel már leírtátok részletesen a tulajdonságait, fölösleges taglalnom, hogy miért:)
    A másik nagy kedvencem Hermész. Nem sokat van benne a könyvben, de nagyon mély a karaktere, és egy nagyon szerethető figura.

    VálaszTörlés
  18. Az én abszolút kedvencem, és nem csak a PJO- ból, hanem az összes regényhős közül az Percy Jackson. Egyszerűen imádom a srácot! Akkora egy arc! :D :D Ami igazán megfogott a karakterében az az, hogy ugyancsak félig ember, rendkívül hétköznapi srác. Nem az a fajta hős, akivel az irodalmi alkotások többsége tele van, a túl lúzer, vagy éppen túl menő fiú. Nála kifejezetten jó választás volt az egyes szám első személyű elbeszélés. Teljesen hétköznapi hibái vannak, érez irigységet, féltékenységet, haragot, stb...Néha cinikus megjegyzései vannak, sokszor elfelejt gondolkodni, néha túl könnyelműen dönt, a dolgokat elég furcsán közelíti meg. De emellett egy imádni való pofa. :) Hihetetlenül bátor, rendkívül jószívű, kegyetlenül őszinte és a humora meg...Annyira fárasztó! Egyszerűen imádom a beszólásait.Egyediek. Olyan megnyilvánulásai vannak, hogy nem egyszer visítva nevettem rajta. A másik, hogy hihetetlenül könnyen bele tudtam magam élni a sztorijába, és eddig ilyen még nem volt. Annyira élethűen el tudtam őt magát is képzelni. Tengerzöld szemek, kócos fekete haj, és vécéspray illat. Valami ilyennek képzeltem el. Mármint olyan vécésprayre gondoltam, amire azt írják, hogy tengerfriss illatú :D :D Ja, és még valami. Nagyon tetszik, hogy a kardját, az Anakluszmoszt Árapálynak hívja. Ez olyan személyessé teszi a ,,kapcsolatukat" . Érződik, hogy neki az nem csak egy toll.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig ez eszembe sem jutott: "vécéspray illat" :-D

      Törlés
    2. Nekem is aztán van egy stílusom....xD Tudom, hogy fájó a humorom. Ezért is szeretem Percyét :D

      Törlés
  19. Percy és Nico.
    Percy szerinetem egyértelmű.Nico azért, mert annyira bírom ahogy tud a holtakkal csevegni.

    VálaszTörlés
  20. Egyértelműen Percy. Hatalmas szíve van és olyan aranyos, de emellett elég pofátlan is tud lenni. Nála ez a kettősség valamiért kicsit sem fura, ő ilyen és máshogy el sem lehetne képzelni. :D Nem mellesleg nagyon sokat fejlődött a két széria alatt. Ritka dolog, hogy egy ilyen jól felépített változást kísérhetünk végig.

    VálaszTörlés
  21. Igazából két szereplő: Percy(de Ő csak a humora miatt) És Tyson! Imádom Tysont, eltudom képzelni, hogy olyan kis esetlen, és a beszólásain(amiből kevés volt) is jót nevettem. Azon kívül, mindenki azt gondolja hogy bugyuta és ügyetlen, de a negyedik könyvben egyértelműen látszik hogy nem így van. Hihetetlen nagy szeretet és hűség van benne. :D

    VálaszTörlés
  22. Egyértelműen Percy. A humora, és megjegyzései miatt. Az ő karaktere a legszimpatikusabb.

    VálaszTörlés
  23. Percy-n kívül Grover és Luke. Grover azért, mert elragadó személyiség, aranyos "Kecskepajtás". Luke azért, mert ugyan gonosz lett, de én tudtam, hogy át fog állni a jók oldalára.

    VálaszTörlés
  24. Az én kedvencem Luke. Nem igazán kell szerintem magyarázni... nagyon különleges félvér, és az ő jelenetein lehet a legjobban mosolyogni (amikor lekisfiamozza Kheirónt), vagy a legeslegjobban sírni. Valamint nagyon jól megmozgatta a fantáziámat fan-fic írás szempontból - ez nem utolsó szempont! Luke-ot pedig egy hajszállal lemaradva követi Nico. De ő nem annyira különleges.

    VálaszTörlés
  25. Imádom Percy-t! Humora, megjegyzései, jelleme... Még nagyon sokáig sorolhatnám, miért ő a kedvencem!

    VálaszTörlés
  26. Nekem a két Ellelop fivér.

    VálaszTörlés
  27. Nekem Luke...meg természetesen Percy... :)

    VálaszTörlés
  28. Nekem Tyson, bar o se nem halando se nem teljesen felver (ha van ilyen kifejezes), de olyan szeretni valo

    VálaszTörlés
  29. Ez durva Geri, mert nekem is Percy és Nico a favorit. Szeretem Nicoban a titokzatosságát.

    VálaszTörlés
  30. Nekem is Percy de nem ecsetelném ugyanis már jó páran megtettétek és nagyjából ugyanazért nekem is
    Aztán még ott van Michael Yew!Sajnálom hogy csak az 5. részben kabott szöveget/szerepet és azt is sajnálom hogy meghalt a titán háborúban!
    Azt szerettem benne hogy ő volt a legkisebb mégis nagy szája volt és ez nagyon szimpatikus meg vicces beszólásai vannak és az is nagyon vicces volt amikor az Utolsó olimposziban Clarisse-t kigúnyolta a hídon (amikor Percy a minotaurusz ellen harcolt)

    VálaszTörlés