2014. január 26., vasárnap

The Fan Carpet: Alexandra Daddario interjú, 1. rész

A The Fan Carpet Logan Lermannel készített interjúja után közzétett még két interjút, egyet Alexandra Daddario-val és egyet a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" rendezőjével, Thor Freudenthal-lal.
A Logan Lerman-es interjút EBBEN a bejegyzésben újra elolvashatjátok!

Most lefordítottam nektek a Percy Jackson-filmek Annabeth-ével, azaz Alexandra Daddario-val készült extra hosszú interjú első felét, aminek középpontjában a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" és kis mértékben a "Villámtolvaj" állnak. Megtudhatunk belőle forgatási kulisszatitkokat, Alex beszél kapcsolatáról a többi színésszel, elmeséli hogyan készült fel a forgatásra, stb. Izgalmas interjú!
Alexandra Daddario nyilatkozik visszatéréséről
Percy Jackson - Szörnyek tengere
New Yorkban született, fiatal kora óta színésznő akart lenni. Az első munkája 16 éves korában jött, amikor az "All My Children" c. sorozatban szerepet kapott (43 epizódban), és televíziós kedvenccé lépett elő, beleértve "A nagy svindli" (7 epizód erejéig), a "Vásott szülők" (5 epizód erejéig) és a "Felhőtlen Philadelphia" (1 epizódban) sorozatokat.
A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" még közelebb áll a könyvekhez, amiben Percy Jackson és barátai részt vesznek egy hihetetlen küldetésen, hogy megmentsék a mitikus világot. Egyedül a Blu-ray kiadáson látható egy exkluzív, soha nem látott animációs rövidfilm Percy legújabb riválisával, Clarisse-szel, és most újra megtapasztalhatjátok otthon is az izgalmas mozis 3D élményt. 
Alexandra az alábbiakban beszél Annabeth szerepéhez történő visszatéréséről és a franchise-hoz való visszatérés kihívásairól... 
AZ INTERJÚ ELSŐ RÉSZE A FOLYTATÁSRA KATTINTVA OLVASHATÓ EL!
Olvastad a könyveket a film előtt?
Nem. Azt hiszem azért, mert azok a fiatalabb közönséghez szólnak. Mivel nem adhatták oda a forgatókönyvet az első próbafelvétel előtt - az szigorúan titkos volt - ezért elolvastam a könyvet még az első próbafelvétel előtt, majd a második film előtt elolvastam a második könyvet, ezek tényleg igazán, igazán szép könyvek, és most már látom, miért reagál rájuk olyan sok ember, és miért kötődnek a karakterekhez, jó, hogy egy olyan karaktert alakíthatok, akit ennyire sok ember szeret.
Hogyan próbáltad megközelíteni a karakteredet ebben a második filmben?
Szerintem az első filmben falak voltak felhúzva a karakter köré. Amellett, hogy a "Villámtolvaj" volt az első nagy filmem, és aggódtam amiatt, hogy kirúgnak és valami nagy hibát követek el, azt hiszem, ezúttal sokkal magabiztosabb voltam. Úgy gondolom, további szintek lettek hozzáadva Annabeth-hez, több rétegét láthatjuk ebben a filmben - láthatjuk az érzékenyebb és a sérülékenyebb oldalát, láthatjuk mi teszi őt azzá, aki - ez még többet ad hozzá a film háttértörténetéhez, és azt hiszem, a karakter egy kicsit felnőttesebb, mint én, és most már hajlandó megmutatni a sebezhetőségét és közelebb engedi magához az embereket. Igazán szórakoztató volt eljátszani ezt az emberibb oldalát.
A DVD-n van egy rövidfilm a testvéri ragaszkodásról. Ez hogyan valósult meg a fiúkkal? Mi volt a kedvenc részed a film forgatása során?
Sok minden. Szerintem a filmkészítés annyira grandiózus és olyan nagyszerű, részese lehetsz ennek az új technológiának, és az jó dolog, amikor egy színész ilyen dolgokat csinálhat. Szeretem az embereket, akikkel együtt dolgozom. Amikor először költöztem Los Angelesbe, ők voltak az egyetlen emberek, akiket ismertem LA-ben - Jake Abel, Logan Lerman és Brandon T. Jackson, szóval ők lettek a legjobb barátaim LA-ben, így együtt utaztunk, és igazán klassz dolgokat csináltunk, csodálatos helyeken forgattunk együtt, és hasonló kis dolgokat csináltunk, mint az előbbiek. A forgatás JAZZLAND-ben, az elhagyatott New Orleans-i vidámparkban nagyon klassz volt. Igazán hátborzongató volt, de nagyon filmszerű, és még mindig meg van a tábla, amin a HURRIKÁN MIATT BEZÁRT felirat látható, melyről hiányzik néhány betű, hiszen a Katrina hurrikán óta elhagyatott a vidámpark, és ez igazán érdekes helyszín volt a forgatáshoz, úgyhogy nagyon élveztem.
Eltelt három év, mi lesz Percy Jacksonnal?
(Nevet) Igen, mi mind 40 évesek leszünk gyerekekkel, mire végzünk. A gyerekeim nézni fogják, hogyan készítem a Percy Jacksont. Meglepődtem - azt hittem, túl sok időt telt el a két film között, szóval nagyon meglepett, hogy elkészítjük a következőt - kellemesen meglepett - és azt hiszem, a rajongók nagyon izgatottak miatta.
Hogyan készülsz fel a hihetetlen jelenetekre?
A fizikai állapot nagy részét képezi ennek. Például: a Percy Jacksonban csomó kardos jelenet van, így rengeteg időt szántam a kardos gyakorlásra, mielőtt ténylegesen leforgattuk volna azt, tudod, ez felszabadít, olyan "kemény gyerek" érzés, és egyre jobban bele tudod élni magad.
Kaptatok valamilyen speciális kiképzést?
Az első Percy-film idején, azelőtt soha nem csináltam semmilyen kaszkadőr feladatot vagy bármi ilyesmit, ezért több hónapos tréningen vettünk részt, amikor felvettük a harcot, utána visszajátszottuk azt és megnéztük, mit csináltunk rosszul. Néha harcoltunk és a kezünk olyan lett, mintha, nem is tudom - bámulatos volt - mintha kis csípések lettek volna rajtunk, így tényleg úgy néztünk ki, mint egy igazi harcos, és emellett még a koreográfiát is tanultuk, próbálni kellett megtartani az alakzatot, meg hasonló dolgokat.
Hogyan tudtál úgy színészkedni, hogy közben a szörnyek nem is voltak ott? Milyen volt egy zöld háttér előtt dolgozni?
Nos, ez érdekes, mert vettem színészeti órákat New Yorkban, és részt vettem egy Meisner tréningen (bonyolult színészeti gyakorlatokon), bár azt a dolgot nem tanítják, hogy hogyan kell a zöld háttér előtt színészkedni - ez nem olyan, amit tanítani lehet - tanítani azt tudják, hogyan kell kommunikálni egy másik személlyel és hogyan kell színészkedni velük, és minden ilyesmit, így ez érdekes kihívás egy színész számára, de ezúttal már tudtam, mire számíthatok, nem mint az elsőnél. Érdekes dolog - használnod kell a fantáziádat és el kell képzelned azt a valamit, ami nagy és ijesztő, vagy amilyennek szeretnéd, hogy legyen, ami kicsi, vagy bármilyen.
Láttál arról vázlatokat, mivel fogsz szemben állni, így mindig megkaptad az aktuális képet, amivel éppen színészkedned kellett?
Készítettek elő-vizuális animációkat, amiket megmutattak a számítógépen, így láthattunk vázlatot arról, hogyan fog végül kinézni az aktuális jelenet, mint például az a jelenet, amikor a bika áttör a védelmező pajzson, akkor kaptunk egy hatalmas, életnagyságú kartonpapírból készült bikát, és ezzel mászkáltak a helyszínen, így láthattuk az útját, de az mindig klasszabb, amikor ezt a filmben látod. Az igazán szuper, amikor színésznőként látom magam egy ehhez hasonló filmben, hiszen sok benne a meglepetés; bár én vagyok a filmben, és nagyjából tudom, hogy mire számíthatok, azt pontosan nem tudom előre, hogyan fognak kinézni a különleges hatások, mikor épp egy olyan helyiségben vagyok, ahol mindent zöld háttér vesz körül.
Mik voltak a különbségek az együttműködés során Thor (Freudenthal) és Chris (Columbus) között?
Két nagyon különböző rendezőről van szó. Imádom Chris-t, ő adta számomra a nagy áttörés lehetőségét, és szerintem ő nagyon vágyakozó és bámulatos, olyan rendes fickó, és éppen emiatt volt annyira varázslatos élmény az első film forgatása. Teljesen megváltoztatta az életemet. Sok közös jellemzőjük van. Mindketten nagyon lelkesek. Van egy csodálatos tulajdonságuk, miszerint olyan filmeket rendeznek, mint ez - családi filmeket - és mindegyiküknek különböző a stílusa; de Thor hatalmas lelkesedéssel érkezett, és azt hiszem, kreatívabban akarta közelebb hozni a könyveket ezekhez a filmekhez, így alakult úgy, hogy szőke lettem, ami jó, és szerintem közelebb kerültünk a könyvekhez, ami nagyszerű a rajongók számára.
És milyen a kapcsolatod Logannel? Olyan számodra, mintha a fiatal öcséd lenne? 4 vagy 5 évvel fiatalabb nálad?
Szerintem mindannyian nagyon egyenlően kezdtük el az első filmet. Barátok vagyunk, és mindannyian barátként tekintünk egymásra, nem érezzük úgy, hogy valaki idősebb lenne a másiknál vagy - nincsenek igazán nagy különbségek a kapcsolatunkban. Együtt kezdtük el a Percy Jackson forgatását ugyanazon a helyeken az életünkben, és a karrierünk egy kicsit érdekesen alakult az elmúlt négy évben, közben mindenki öregszik, és nézzük egymás karrierjének felívelését. Ez bámulatos volt és mindenkire nagyon büszke vagyok, szerintem nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk, ami remélhetőleg sokáig fog tartani.
Jó volt szőkének lenni? Az emberek másképpen viszonyultak hozzád?
Tudod, azt hittem, hogy az emberek feje többször fordul felém és többet néznek majd rám, de nem. Nem tudom, hogy ez azért alakult-e így, mert jobban nézek ki barna hajjal, nem tudom, sokáig hallhattál róla, de már régóta szerettem volna szőke lenni. Szerintem túl sokat törtem magam azon, hogy elég mókásnak fogjam fel, de valójában csak azt gyűlöltem, amíg órákon keresztül kellett ülnöm a hajam színének eltalálásához. De jó, hogy egy kis időre szőke lehettem.
Kellett valami konkrét étrendet betartanod ezen szerep kedvéért?
Nem, úgy értem, nem próbáltam meg egészségesen étkezni, és mióta LA-be költöztem - eredetileg New York-i vagyok - 4 évvel ezelőtt költöztem LA-be, egy kicsit hippisebb lettem a zöld dzsúszok, a jóga és hasonló dolgok miatt, így egyre közhelyesebb "színésznő" lett belőlem - de különösebben semmilyen speciális étrendet nem követtem a film előtt. Egyszerűen csak igyekszem egészségesen étkezni minden alkalommal. Igyekszem.
Szóval, benne voltál "A texasi láncfűrészes" c. filmben és most Annabeth vagy - ezeknek a rémületeknek a túlélése adott számodra valami pluszt, valami ajándékot?
Határozottan segített a sikoltásom és futásom fejlesztésében. Szeretek horrorfilmeket készíteni. Úgy gondolom, ez segített nekem, mint színésznőnek, mert rohannod kell és sikoltozni és sokáig sírni, és nevetséges dolgokat kell megtenned idegenek előtt, ez lebont szinte minden akadályt, nem lehetsz zavarban. Tudni kell megtenni ezeket az őrült dolgokat az emberek előtt, ez segített nekem, mint színésznőnek, különösen a Percy Jackson akciójelenetei, ez segített fejleszteni a sikoltozásomat és az ijedt arc gyakorlását, és tudni kellett, hogyan kell magadra ijedtséget varázsolni és minden ilyesmit, úgyhogy ez biztosan segített valami pluszt adni.
Hogyan játszod el, hogy megrémültél?
Ez horrorfilmben működik leginkább, mint "A texasi láncfűrészes", olyan dolgokra gondolok, amik abszolút kiborítanak. Néha ez egy olyan személyes dolog, a saját személyes félelmeim; valaki, akit szeretek, haldoklik; vagy valami ilyesmi, ezek nagyon felidegesítenek, és akkor szinte már el is hiszed, néha szoktam rohangálni, ha idegesebb vagyok. Úgy nézek ki, mint egy őrült, ha egy horrorfilm forgatásán vagyok. Befutok az erdőbe, majd vissza, ez segít előhozni magadból a hisztériát, ami remélhetőleg egyenértékű azzal, ha valaki üldöz, például egy láncfűrészes, ez fenntartja a lendületet, és segít továbbra is idegesnek lenni egy teljes napon keresztül.
Ez fárasztóbb, mint amikor valami igazán szomorú, avagy egy nagyon érzelmes jelenet kell eljátszanod?
Fizikailag kimerítőbb; érzelmileg is ugyanolyan fárasztó. Ez nagyon érdekes, mert amikor ezekre az érzelmi dolgokra gondolsz és felidegesíted magad, közben tudod, hogy minden rendben van, de a testedet és a hormonjaidat is becsaptad, hogy valami nagy baj van, mert sírsz; a nap végén, mikor hazamész, nagyon furcsán érzed magad, mert a szervezeted úgy gondolja, hogy valami nagyon nincs rendben, így ez egy kicsit depresszióssá tesz, mégis ez katartikus érzés.
forrás: The Fan Carpet

4 megjegyzés:

  1. Szupi, köszi hogy lefordítottad. Légyszi azért az angolt is fölteszed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minek az angol?, ha itt a magyar?
      Én örülök ennek a fordításnak.!

      Törlés
    2. Az interjú fordításának végén feltüntettem a forrást, ott elolvasható a teljes interjú angolul! :)

      Törlés