2014. május 28., szerda

Percy Jackson kihívás - A ti kérdéseitek: 21.


Ne feledjétek, hogy még mindig várom a kérdéseiteket az oldal e-mail címére: percyjacksonhu@gmail.com! A bővebb tudnivalókat EBBEN a bejegyzésben újra elolvashatjátok!

21. kérdés
Kérdező: Scotty
Te hol rendeznéd meg a manhattani csatát Magyarországon?
Magyarország nagyvárosait tekintve Budapestet mondanám, hiszen látványos helyszín lenne, főleg, ha a csata középpontja a Duna mentén lenne. Éjszaka a hidak és a város fényei remek háttér lennének egy ilyen csatához.
De, ez azért nehéz kérdés, mert az Olimposzt nem tudnám egyetlen magyarországi épülethez sem kötni, hiszen lássuk be (a Percy Jackson-könyvektől eltérően) hazánkban egyetlen Empire State Building-szerű épület sincs, szóval...

9 megjegyzés:

  1. Egyetértek teljes mértékben! De Győr is jó lenne, mert az még közelebb is van hozzám! :D

    VálaszTörlés
  2. Miskolc és környéke? Ott a Bükk

    VálaszTörlés
  3. Hát... szerintem is Budapest jó lenne, tényleg jó lenne, és pont lennének hidak is. De az tényleg jó kérdés, hogy hol lenne az olimposz... Talán a citadella környékén, de az sem túl jó.

    VálaszTörlés
  4. SZEGED !!! És az Olimposz a Somogyi könyvtár tetején lenne és lépcsőn kellene felmenni oda :)
    És az utolsó könyvben a csatát a Kárász utcán vívnák és Dugonics téren

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is Budapesten és az Olimposzt pedig talán a hősök terén vagy valahol a környéken. Vagy Pécsen.

    VálaszTörlés
  6. Énis rögtön a Hősök terére gondoltam:D A parlamentnek az elhelyezése jobban tetszik viszont hogy mellette a duna, meghát egy épületben könyebb elrejteni egy "olimposzra nyíló titkos ajtót" vagy mittudomén:D De én a Hősök terére szavaznék inkább, márcsak a Hősök elnevezéséért is:D

    VálaszTörlés
  7. Hát én egy kicsit késve írok de nem baj..Szerintem is Budapest lenne a legjobb és az Olimposz a Parlamentben lenne,a Félvér Tábor pedig a Hősök terén:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez így hangzik (vagyis hangzana) jól. Az alvilág meg lehetne pl. a Pálvölgyi-barlang egyik nem látogatható része. Mert hát az is Budapest alatt húzódik. :)

      Törlés