2013. április 22., hétfő

Hivatalos: Rick Riordan új könyvet ír Percy Jackson szemszögéből

Micsoda hír! A Hypable.com oldalon olvasható a cikk, miszerint egy új Percy Jackson-szerű könyv van készülőben, amit Rick Riordan is megerősített Twitteren!
A cikk és a megerősítés(ek):

Rick Riordan egy új könyvet ír a görög mitológiáról Percy Jackson szemszögéből. Úgy tűnik, Rick Riordan egy új projekten dolgozik! Ez nem egy új Percy Jackson-könyv, csak az ő szemszögéből készül.
Ma reggel a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozat, valamint több másik sorozat írója tweetelt, miszerint egy új könyvön dolgozik.
Rick Riordan - Igaz: Írok egy új könyvet az eredeti görög mítoszokról, Percy Jackson nézőpontjából. Nagyon jól szórakozom vele. Még nincs megjelenési dátum.
Az új könyv, Riordan elmondása alapján, egy beszámoló az eredeti görög mitológiáról. Ennek a könyvnek, miközben semmi köze sem lesz a sorozatokhoz, melyekben Percy szerepelt, narrátora kedvenc Poszeidón gyermekünk lesz.
Rick kihangsúlyozta, hogy ez semmilyen módon sem fog kapcsolódni más Percy Jackson-könyvekhez. Egyszerűen csak Percy nézőpontjából lesz elmesélve.

Rick Riordan - *De* ez nem egy új sorozat, és *NEM Percyről* fog szólni. Ő a narrátor. Nem fog semmit sem mondani neked Percy jövőjével kapcsolatban.
Több terv a könyvvel kapcsolatban:
Rick Riordan - Olvastad valaha az eredeti mítoszok egy gyűjteményét? Képzeld el, ahogy Percy fogja elmondani őket. Átmeneti munkacíme: Percy Jackson's Greek Gods (Percy Jackson görög istenei).
Tehát egyelőre nincs megjelenési dátuma a "Percy Jackson görög istenei" munkacímű könyvnek. Nem lennénk meglepve, ha erre a könyvre kis ideig várni kellene, figyelembe véve, hogy Riordan "House of Hades" (Hádész háza) című könyve októberben fog megjelenni, majd ezt követően a befejező része a "Heroes of Olympus" (Olimposz hősei) sorozatnak, és elég elfoglalt lesz a fő regényével.
A szerző következő nagy sorozata a skandináv istenekkel fog foglalkozni, mint például Thor és Odin. Ez a könyvsorozat is hasonló lesz a Percy Jackson-könyvekhez és a Kane Chronicles-sorozathoz, az utóbbi az egyiptomi mitológiához kapcsolódik.

2 megjegyzés:

  1. Szuper hír!(JoJo)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Jojo! Csak elég sokat kell még rá várni, mert jelenleg számos futó projektje van, elláta magát munkával rendesen Riordan. :)

      Törlés