2013. szeptember 15., vasárnap

"A legszomorúbb látvány a világon"

"A legszomorúbb látvány a világon" címmel jelent meg egy összefoglaló cikk az INDEX honlapján, amiben összegyűjtötték azokat a vidámparkokat, helyeket, amiket a természet vagy egy súlyosabb esemény (pl.: haláleset) árnyékol be. A felsorolásban helyet kapott a Percy Jackson - Szörnyek tengerében látható New Orleans-i Six Flags vidámpark.
Aligha van szomorúbb látvány egy lepusztult, omladozó, használaton kívüli vidámparknál, ahol a vidáman rohangáló gyerekek, a hullámvasutak és az ajándékárusok helyett csak törmeléket, düledező épületmaradványokat és gazt lát az ember. Már akit beengednek a szögesdrótok őrizte romok közé. Bemutatjuk a világ leghíresebb és legérdekesebb elhagyatott vidámparkjait, amelyeket igen változatos okok miatt zártak be, az anyagi csőd mellett hurrikán pusztítása és atombaleset is szerepel.

Six Flags New Orleans, USA

A Six Flags a világ egyik legnagyobb vidámparklánca, 24 parkjuk van Amerikában, amelyeket évi 24 millió ember látogat. A New Orleans-i élménypark neve eredetileg Jazzland volt, a Six Flags 2003-ban vásárolta fel, felújította, átépítette, telerakta a DC Comics képregényhőseire hangolt hullámvasutakkal, hogy aztán 2005 augusztusában az egészet a földdel tegye egyenlővé a Katrina hurrikán. A park pechjére New Orleans egy alacsonyan fekvő részén volt, így a hurrikán elvonulása után még több mint egy hónapig állt közel kétméteres víz alatt.

94888758
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty
A parkból egyetlen, Batman-témájú hullámvasutat sikerült megmenteni, azt egy texasi parkba szállították át, ma Goliath néven üzemel. A parkot egy ideig próbálta újraépíteni a cég, de amikor 2008-ban csődközeli állapotba jutott, egyértelművé vált, hogy ez nem fog összejönni. Ma filmforgatások helyszínéül szolgál: legutóbb a Percy Jackson és a szörnyek tengere forgott itt, most éppen az új Majmok bolygóját forgatják, és már jövőre is lefoglalta két nagy stúdió egy-egy film erejéig.
A többi helyszínt itt találod: INDEX

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése