2013. szeptember 21., szombat

Filmajánló: A titánok harca & A titánok haragja

A Mitológia Percy Jackson-módra / Héroszok: Perszeusz bejegyzésemhez kapcsolódva engedjétek meg, hogy egyszerre 2 filmet ajánljak Nektek! A téma és a két produkció gyakorlatilag ugyanaz, hiszen folytatásos filmről van szó. "A titánok harca" és "A titánok haragja" főszereplője Perszeusz, aki szembeszáll az éppen aktuális gonosszal. 
Az első rész inkább a hagyományos Perszeusz-útvonalon indul el, és igyekeztek hűek maradni a mitológiai tényekhez (persze modernizálva), gondolok itt Medúzára, a Krákenre, Perszeusz életútjára és a történelmi szálra. A második részben már inkább a fikció dominál, és Zeusz fiának Kronosszal kell szembenéznie. Igazából nekem mindegyik rész tetszett, és nem feltétlenül volt első számú szempont, hogy mennyire passzolnak az események a mitológiai történetekhez. Maga az ötlet kreatív, valakinek tetszik és valakinek nem...
Mindegyik film kapható DVD-n és Blu-Ray lemezen (linket nem szúrok be, mert szinte bárhol megvásárolhatók)!
A titánok harca
A Titánok harca a legnagyobb összecsapás emberek és királyok, királyok és istenek között. Ám az istenek közötti harc akár a világot is elpusztíthatja. Perszeusz (Sam Worthington), akinek apja főisten, ám ő maga emberek közt nevelkedett, kétségbeesetten próbálja megmenteni családját Hádésztól (Ralph Fiennes), az alvilág kegyetlen istenétől. Miután semmi vesztenivalója sem marad, Perszeusz halált megvető bátorsággal indul neki a veszélyes küldetésnek: megállítani Hádészt, mielőtt az megdöntené Zeusz (Liam Neeson) hatalmát, és elszabadítaná a földi poklot.
Az alvilág ura, a hatalomra törő Hádész elpusztítja a félisten Perszeusz családját. Ugyanakkor azt követeli az emberektől, hogy áldozzák fel Argosz hercegnőjét, Andromédát, és vessék a szörnyszülött fia, Kráken elé. Perszeusz vállalja, hogy szembeszáll a szörnnyel. Egy csapat harcossal, köztük a veterán Drakóval és Andromédával az oldalán elindul, hogy megakadályozza Hádész célját. A tiltott világokban való utazás során csak akkor győzhetik le az útjukba kerülő vérszomjas démonokat és fenevadakat, ha a végzetével dacolva Perszeusz elfogadja a benne rejlő isteni erőt, és saját kezébe veszi sorsának irányítását.

A titánok haragja
Egy évtizeddel a rettentő Kráken legyőzése után Perszeusz csendes, visszavonult életet él: halászik, és a fiát neveli. Amikor azonban véres háború robban ki az emberek hitetlensége miatt legyengült istenek és a régóta raboskodó titánok között, akiket a kíméletlen Kronosz vezet, ismét szükség van Perszeusz hősiességére: rá vár a feladat, hogy megtalálja a Hádész által elárult Zeuszt, akit elfogtak, és az alvilágba hurcoltak, és véget vessen a titánok a föld uralmáért vívott harcának.
Miután Hádész és Zeusz fia, Árész is lepaktál vele, Perszeusz kénytelen újra fegyvert fogni. Küzdelmében társa Androméda, a harcos királynő, Agenor, Poszeidón félisteni fia és Héphaisztosz, a bukott isten.


A két film főszereplői:
Sam Worthington (Avatar; Terminátor - Megváltás) - Perszeusz 
Liam Neeson (A sötét lovag - Felemelkedés; Narnia Krónikái 1-3.; Star Wars I.) - Zeusz 
Ralph Fiennes (Harry Potter 4-8.; Az angol beteg; Skyfall) - Hádész 
Bill Nighy (Harry Potter 7/1.; Az óriásölő; Underworld 1-3.) - Héphaisztosz
Rosamund Pike (James Bond: Halj meg máskor; Büszkeség és balítélet) - Androméda
Luke Evans (A hobbit - Smaug pusztasága; Halhatatlanok) - Apollón
Edgar Ramirez (A Bourne-ultimátum)- Árész
Danny Huston (X-Men kezdetek: Farkas; A 23-as szám) - Poszeidón
Izabella Miko (Sakáltanya) - Aténé

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése