2013. szeptember 17., kedd

Rick Riordan: Új Percy Jackson kisregény!

Rick Riordan 30 oldal terjedelmű Percy Jackson-története, a "Percy Jackson and the Singer of Apollo" (Percy Jackson és Apollón énekese) kiadásra került. A kisregény/elbeszélés a Guys Read: Other Worlds című válogatáskötet részeként jelent meg, ami összességében 352 oldalon tartalmazza 10 különböző szerző legfrissebb történeteit.
Maga a történet nem új, csak most került kiadásra "fizikai" formátumban. Rick Riordan 2012 végén egy felolvasás alkalmával már elmesélte a rövid félisten-történetet.

A történet rövid ismertetőjéből kiderül, hogy Percy Jackson, Grover Underwood és Apollón isten a főszereplők. "Az utolsó olimposzi" című Percy Jackson-kötet után folytatódik a cselekmény (de még az első Heroes of Olympus-rész előtt véget ér).

A könyv a mai napon, vagyis 2013. szeptember 17-én jelent meg Amerikában, a Walden Pond Press kiadásában. A könyvet Jon Scieszka állította össze, ami GregRuth illusztrációit tartalmazza. A célközönség pedig a 8 éves kor feletti korosztály, és elsősorban a fiúk. Ára pedig 16,99 $ (nagyjából 3800 Forint). Hangoskönyv formájában is elérhető, angol nyelven.

A könyvben a következő szerzők/írók rövid történetei találhatók:
  1. Rick Riordan: "Percy Jackson and the Singer of Apollo" (Percy Jackson és Apollón énekese)
  2. Shannon Hale: "Bouncing the Grinning Goat" 
  3. D.J. MacHale: "The Scout" 
  4. Tom Angleberger: "Rise of the RoboShoes™" 
  5. Neal Shusterman: "The Dirt on Our Shoes"
  6. Rebecca Stead: "Plan B" 
  7. Shaun Tan: "A Day in the Life" 
  8. Kenneth Oppel: "The Klack Bros. Museum" 
  9. Eric Nylund: "The Warlords of Recess" 
  10. Ray Bradbury: "Frost and Fire"
Videó a "Percy Jackson and the Singer of Apollo" egy részletének felolvasásáról:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése