2013. szeptember 8., vasárnap

Filmajánló: Harry Potter és a Halál ereklyéi - 1. rész

Már korábban is jelentkeztem hasonló filmajánlókkal, de most nem egy premierfilmet vagy olyan filmet szeretnék ajánlani Nektek, amiben felbukkan valamelyik Percy Jackson-sztár, hanem egy olyat, ami már lassan 13 éve meghatározó szerepet tölt be életemben, és ez Harry Potter.
Azért egy aprócska pont mégiscsak akad, ami egy picikét kapcsolódik kedvenc félistenünkhöz, és ez a pont: Emma Watson. Emma már 2 filmben is együtt dolgozott/dolgozik a Percy karakterét alakító Logan Lermannel. Az egyik az "Egy különc srác feljegyzései" című dráma, a másik pedig a most készülő "Noé" film, ami 2014-ben kerül a mozikba. A Harry Potter-filmek fiatal sztárjai közül Emma Watson tudta leginkább kamatoztatni a sikert. Megannyi kampány, divatcég és magazin arca volt;szerepelt független- és sikerfilmekben is egyaránt. A napokban pedig a GQ magazin az Év nőjének választotta a 23 éves színésznőt.

A Harry Potter-sorozatot nyilván nem kell bemutatnom senkinek, hiszen ki ne hallott volna "a kis túlélő" történetéről. A mai napon, konkrétan ma este 18:55-től az RTL Klub fogja leadni a sorozat befejező részének első felvonását, melynek címe: Harry Potter és a Halál ereklyéi - 1. rész. Jövő héten, szintén vasárnap este 18:55 órai kezdettel vetíti az adott csatorna a Harry Potter és a Halál ereklyéi - 2. részt!

Harry Potter és a Halál ereklyéi - 1. rész hivatalos ajánlója:

 
A varázslatos sikerű, különleges sorozat a befejezéséhez közeledik: az összes főszereplő visszatér, hogy életre keltse a végső összecsapás két teljes mozihosszúságú kalandra bontott történetének első részét!
Magukra maradtak: Harry, Ron és Hermione tanárai és legfőképpen Dumbledore segítsége nélkül vág neki a nagy feladatnak. Voldemort halhatatlanságának titka nyomába erednek, fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat. A sötét erő nem kíméli őket, de az egész varázsvilágot sem. Bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Bármerre járnak, a borzalom követi őket. És mindenütt Harry Pottert keresik, hogy a Nagyúr elé vigyék a fiút... élve.
A Harry Potter és a Halál ereklyéit David Yates rendezte, aki a hatalmas sikerű előző két rész, a Harry Potter és a Főnix Rendje valamint a Harry Potter és a Félvér Herceg forgatását is irányította. A produceri munkát természetesen az összes eddigi Harry Potter-filmet produkáló David Heyman végezte David Barron társaságában. A forgatókönyvet Steve Kloves írta J. K. Rowling regényéből. Az executive producer Lionel Wigram volt. A főszerepeket Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson játssza; mint már a hat előző filmben, most is ők alakítják Harry Pottert, Ron Weasleyt és Hermione Grangert. A csupa nagy színészből álló társulat tagja még Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Bill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timoth Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters és Bonnie Wright. A Warner Bros. Pictures bemutatja a Heyday Film produkcióját, "Harry Potter és a Halál ereklyéi - I. rész" című filmet - amely minden idők legsikeresebb mozifilm-sorozata utolsó folytatásának első része. A magyarországi bemutatóra november 25-én kerül sor, a II. rész július 15-től kerül a világ mozijaiba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése