2013. szeptember 15., vasárnap

Filmajánló: Harry Potter és a Halál ereklyéi - II. rész

Ma este 18:55-kor az RTL Klub bemutatja a Harry Potter-filmsorozat befejező epizódját, a Harry Potter és a Halál ereklyéi - II. részt. Ha még nem láttad Harry kalandjának utolsó felvonását, akkor ma este ne mulaszd el megnézni a TV-ben! Ha pedig láttad, akkor azért nézd meg, mert tudod, hogy fenomenálisan jó! ;)
 
A "Harry Potter és a Halál ereklyéi - 2. rész" lett 2011 legnézettebb és legjobb bevételt produkáló mozisikere, hiszen egymaga 1,341,511,219 $ bevételt hozott! Ezzel a sikerrel jelenleg a 4. helyen áll a legtöbb bevételt hozó filmek sorában (előtte az "Avatar", a "Titanic" és a "Bosszúállók" vannak). A 8 részes Harry Potter-filmsorozat lett minden idők legsikeresebb filmsorozata: 7.723.431.572 $ bevétellel! Ezzel olyan klasszisokat utasított maga mögé, mint a jelenleg 25 részből álló "James Bond"-sorozat, a Marvel stúdió szuperhős-sorozatai, a "Star Wars", "A Gyűrűk Ura" + "A Hobbit" együttese, a "Karib-tenger kalózai", az összes "Batman"-film, stb.
 
2012-ben megkapta a "Legjobb vizuális effektek" BAFTA-díjat. Ezen kívül 3 darab Oscar-díjra is jelölték a "Legjobb látványterv", "Legjobb smink" és a "Legjobb vizuális trükk" kategóriákban. További BAFTA jelölései: a "Legjobb látvány", "Legjobb hang" és a "Legjobb smink".
Tulajdonképpen az Oscar-díjra nem sok esélye volt, hiszen nem Hollywood-i produkcióról van szó, hanem egy brit filmsorozatról, ezért nem tudták díjra váltani jelöléseiket a korábbi Potter-filmek sem. 
 

A film hivatalos ajánlója:
Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emma Watson) immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassák és elpusztítsák az utolsó horcruxot.
Voldemort (Ralph Fiennes), aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.
A nagy finálé II. részében a varázsvilág jó és gonosz erői közti küzdelem mindent elborító háborúvá válik. A tét hatalmas, és senki sincs biztonságban. Mégis Harry Potteren a világ szeme: talán neki kell a legtöbbet feláldoznia. Hamarosan szembe kell néznie a Sötét Nagyúrral, hogy összemérjék erejüket. Minden út ide vezetett.
A Warner Bros. Pictures bemutatja a Heyday Film produkcióját, a "Harry Potter és a Halál ereklyéi - II. rész" című filmet, amely minden idők legsikeresebb mozis franchise-ának befejező epizódja.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése