2013. június 16., vasárnap

Percy-hírek Rick Riordan háza tájáról

Az "Athéné ház" belseje
Nos, ez esetben tényleg szó szerint kell érteni a "Rick Riordan háza tájáról" kifejezést, hiszen Riordanék elköltöztek San Antonio-ból egyenesen Bostonba. Mindezt maga a Percy Jackson-könyvek írója osztotta meg saját blogján. A költözés legfőbb okai Riordan fiai, akik itt fognak iskolába, illetve főiskolába járni. Új házuk neve pedig "Athéné ház" lett, mivel letisztult és szürkés-fehér színek jellemzik. Egyébként előző házuk neve "Zeusz ház" volt, amiben leginkább a zöldes-szürke színek domináltak.

Azonban számunkra fontos információkat is közölt a még készülőben lévő könyvről, amit Percy Jackson szemszögéből ír, aminek címe: "Percy Jackson's Book of Greek Gods" (Percy Jackson könyve a görög istenekről). Emlékeztek erre, ugye? ITT már egyszer írtam róla!

Rick Riordan gondolatai:
Úgy tervezem, hogy a nyár folyamán befejezem Percy Jackson könyve a görög istenekről című munkámat - ami az eredeti mítoszok gyűjteménye Percy Jackson szemszögéből elmesélve. Wow, ezt a könyvet nagyon szórakoztató írni, és be kell vallanom, hogy igazán jó elmesélni egy történetet (vagy történeteket, többes számban) újra Percy hangján. Később lesz több információ a kiadási dátumáról, de ne aggódjatok a The House of Hades (Hádész háza) miatt sem. Ez utóbbi már a szerkesztési folyamatban van, az én részem ebben többé-kevésbé véget ért, szóval ez a tervek szerint október 8-án jelenik meg. Még sok tennivaló van: betűellenőrzés, próbanyomat, a kézzel fogható nyomtatott változat, stb, stb.

Ne feledd, hogy a "The Son of Sobek" (Szobek fia) elektronikus változata június 18-tól lesz megvásárolható, ami magában foglalja a hangoskönyvet (én olvasom!) és a The House of Hades egy betekintő fejezetét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése