2013. június 7., péntek

Újabb, még részletesebb kritika a "Szörnyek tengere" első 30 percéről

Ezúttal a We Got This Covered egyik munkatársa, Ben Kenber írt kritikát a Percy Jackson - Szörnyek tengere első 30 percében látottakról. Ez a cikk jóval részletesebb, mint a Collider-kritika volt, még több részletet árul el a filmről, a színészek alakításáról és a film várható sikeréről.
Lefordítottam ezt a kritikát is:
Percy Jackson – Szörnyek tengere: Az első benyomások

http://cdn.wegotthiscovered.com/wp-content/uploads/Percy-Jackson-Sea-of-Monsters-scene.jpgMúlt héten néhány riporter és újságíró – magamat is beleértve – olyan szerencsés volt, hogy láthatta a nyáron közelgő kasszasiker első harminc percét, a Fox Studios Percy Jackson – Szörnyek tengere filmjéből, Century Cityben.

Chris Columbus 2010-es Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak filmjének folytatása. A film újra egyesíti Logan Lerman, Brandon T. Jackson és Alexandra Daddario trióját egy történetben, amiben meg kell keresniük a legendás és varázslatos Aranygyapjút, közben pedig a Szörnyek tengerének ismeretlen vizein kell utazniuk (ezt az emberek leginkább Bermuda-háromszögként ismerik).

A vetítést a film rendezője, Thor Freudenthal vezette, aki korábban az Egy ropi naplóját rendezte. Freudenthal azt mondta, hogy ő mindig is szerette a Percy Jackson-könyveket, mert humorosak és mély érzelmeket közvetítenek, amit ő igazán méltányolt. Azt is megtudtuk, hogy még nem fejeztek be minden speciális effektust, és jelenleg még zajlik a 3D-s átalakítás. Bár még a végső simítások nem voltak készen, nagyon izgatott volt, hogy mit fogunk gondolni az első fél óráról, különösen az akciójelenetekről.

A folytatás nyitányában Percy Jackson (Logan Lerman) próbál felmászni egy akadálypályán, ami eléggé fájdalmasnak és erőszakosnak tűnik, mint amilyet az ABC csatorna Lehetetlen küldetés műsorának versenyzői állnak ki. Percyt bátorítják barátai, Grover Underwood (Brandon T. Jackson) és Annabeth Chase (Alexandra Daddario), hogy sikeresen feljusson anélkül, hogy erőszakosan kiüssék. Végre találkozhatunk Percy legmakacsabb riválisával, Clarisse-szel (Leven Rambin), aki állandóan piszkálja őt győzelme miatt (az előző filmben), ami nem mást volt, mint puszta szerencse. Miután Percy kizuhan az akadálypályáról és Clarisse legyőzi őt, akkor Percy elkezdi ugyanazt a dolgot csodálni.
A folytatásra kattintva olvasható el a kritika FŐ és egyben legizgalmasabb része!
Nem sokkal ezután kövezik a film első nagy akció sorozata, ami magában foglal egy nagy és tüzes mechanikus bikát, ami utat tört magának a szereplők biztonságos menedékéhez, a Félvér táborhoz. A bika el tudja forgatni a fejét 360 fokban, mint Linda Blair „Az ördögűző”-ben; továbbá van egy lángszóró a szájában, és amikor kitátja azt, akkor jó sok kárt tud okozni. Miután hőseink legyőzik a bikát, rájönnek, hogy a tábort védelmező fát megmérgezték, és nekik kell meggyógyítaniuk, valamint meg kell állítaniuk egy ősi gonosz felébredését.

A Percy Jackson – Szörnyek tengere számos új karaktert tartogat, akiket a film első 30 percében meg is ismerhettünk. Clarisse egy kemény fiatal nőnek bizonyul, jó nagy egója egyre jobbá teszi őt a film további többi részében. Itt van még Percy egyszemű féltestvére is, Tyson (Douglas Smith), akit úgy tűnik, eleinte senki sem bír, de hamar megmutatja tehetségét, amivel senki más nem rendelkezik.

A folytatás legjobb új szereplőjének Stanley Tucci bizonyul, aki Mr. Dionüszoszként, a bor isteneként minden jelenetét uralja, ő a Félvér tábor igazgatója. Tucci kiemelkedően komikus időzítéseit öröm nézni, a gyerekek ötleteinek nem ad hitelt, és a bor, amit imád inni, mindig vízzé változik. Igen, Tucci a folytatás egyik legszórakoztatóbb alakja és reméljük, hogy sokkal többet láthatjuk a film többi részében is.

Aztán ott van Anthony Head, legismertebb munkája a „Buffy – a vámpírok réme”, aki Kheirónt alakítja, ő a Félvér tábor tevékenységeinek igazgatója. Kheirón egy kentaur és Head alakítása természetesnek hat, amint ezt a karaktert játssza, ami részben ember és részben ló. Míg a speciális effektusokkal ezt a karaktert figyelemre méltóvá tették, mégis Head az, aki el tudja nekünk hitelesen adni ezt a szereplőt.

A „Firefly - A szentjánosbogár” által híressé vált Nathan Fillion ezúttal Hermészként jelenik meg – a tolvajok, utazók és kereskedők isteneként –, aki a város UPS üzletében rejtőzködik. Természetesen ebben a UPS üzletben van egy ajtó, ami Hermészt és hőseinket automatikusan az isten bázisára vezeti, ahol biztosított számukra az összes dolog, amikre szükségük lehet a harcban, van egy tartály, ami tartalmazza a világ négy égtájának szeleit. Fillion alakítása kiemelkedő és sok humor járul hozzá, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogja ezt a szerepet egy kicsit túljátszani? Ehhez meg kell várnunk a teljes filmet.

Ahogy több szereplő visszatér a Percy Jackson folytatásban, úgy Jake Abel is újra Hermész fia lesz, Luke Castellan, akiről kiderült az előző filmben, hogy ő volt a villámtolvaj. Luke-nak még mindig van egy halom elintéznivalója Percyvel, akinek mondja, hogy „nem csak te vagy az egyetlen félvér, akit nehéz megölni”. A bemutató utolsó felében láthatjuk, amint Luke megpróbálja átállítani Percyt a saját oldalára, és érdekes, amint Percyt csábítja az ajánlat…

Van néhány érdekes effektus az első 30 percben is, többek között egy tengeri csikó, aki hőseinket átviszi az óceánon egy gyönyörű jachthoz, ahol az ellenség rejtőzködik, valamint van egy jelenet, ami úgy néz ki, mintha egy örvény készülne beszippantani Percyt és barátait egy másik dimenzióba. Végül, úgy tűnik, hogy az ősi gonosznak sikerül felébrednie, annak ellenére, hogy Percy mindent megtett ez ellen, és ez olyan kirobbanó eseményeket indít el, amilyenek egy PG (szülői felügyelet mellett ajánlott) minősítésű filmbe beleférnek.

Míg elkerülhetetlen az összehasonlítás a végtelenül népszerű Harry Potter sorozattal, a filmkészítőknek ezúttal sikerült a legjobb módon megállítaniuk a saját lábán a Percy Jackson – Szörnyek tengere filmet.

Eddig tetszik, amit láttam, és nincs kétségem afelől, hogy sok rajongó kíváncsi lesz a 2013. augusztus 7-én mozikba kerülő filmre. E 30 perc alapján van egy olyan érzésem, hogy nagyon jó kalandban lesz részünk a folytatásban, ami úgy tűnik, hogy a nyári mozijegyeladásokkal (box office) tarolni fog.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése