2013. szeptember 3., kedd

Hypable: A "Szörnyek tengere" könyv és film összehasonlítása

A Hypable egy érdekes összeállítást készített azokról a dolgokról, amik hiányoztak az adaptációból vagy éppen megváltoztak a Percy Jackson - Szörnyek tengere filmben!
"Percy Jackson - Szörnyek tengere" a könyv és a film összehasonlítása

Már a mozikban a Percy Jackson - Szörnyek tengere. Én személy szerint élveztem a filmet, de lelkes rajongója vagyok a Percy Jackson és az olimposziak könyvsorozatnak, ezért nem tudtam nézni a filmet anélkül, hogy észre ne vettem volna a különbségeket a könyv és a film között.

1) Grover nem indul Pán keresésére
A villámtolvajban Grover megkapja az engedélyt a keresésre, miután Percy és Annabeth sikeresen lebonyolították a küldetést, hogy megtalálják Zeusz villámát. A Szörnyek tengere könyv elején Grover Polüphémosz szigetére kerül, és képes kommunikálni Percyvel az álmokon keresztül, az empatikus kapcsolatuknak köszönhetően. A filmben Grover kioson a táborból a küldetés keretein belül Annabeth, Percy és Tyson társaságában, majd elrabolják őt Luke csatlósai és elküldik a küklopsz szigetére. 

2) Kheirónt nem rúgják ki a Félvér táborból 
Kheirónt, a kedvenc kentaurunkat a Szörnyek tengere elején kirúgják a Félvér táborban betöltött pozíciójából, mert úgy vélik, hogy segíti apját, Kronoszt, miután megmérgezik Thália fáját. Ezért Tantaloszt, Kheirón helyettesét nevezik ki, ami nem volt benne a filmben, viszont nekem így is rendben volt. 
A 3-6. változást a folytatásra kattintva tudod elolvasni!

3) Percy egy UPS üzletben találkozik Hermésszel 
Ez az egyik olyan változtatás, amit kifejezetten élveztem. Ahelyett, hogy Percy a tengerparton találkozna Hermésszel, Percy és barátai Hermésszel (aki teljesen lenyűgöző) egy UPS vagyis az OPS (OGYP - Olimposzi Gyorsposta) üzletben találkoznak. Biztos vagyok benne, hogy a könyvrajongók örültek George és Martha filmbeli megjelenésének. 

4.) A "buli-pónik"
Azt kell mondanom, az a kedvenc részem a könyvben, amikor Kheirón megjelenik kentaur barátaival, hogy megmentsék Percyt, a "buli-pónik." Bár ez nem volt nagy esemény a könyvben, mégis ezt élveztem volna leginkább, ha benne lett volna a filmben. Míg Kheirón továbbra is a Félvér táborban dolgozik, addig ez nem igazán lehetséges.

5) Az Aranygyapjút Thálián kívül nem használják más személyeken 
Az Aranygyapjú a könyvben azonnal visszakerült a Félvér táborba Clarisse által. A filmben a gyapjút Luke ellopja és használja, hogy egy pillanatra feltámassza vele Kronoszt, de Percy visszaszerzi a gyapjút és megsemmisíti Kronoszt (egyelőre). A gyapjút használták Annabeth megmentéséhez, amikor mérgezte őt Luke egyik szörnye. 

6) A hirdra, a szirének, és C.C. üdülő-paradicsoma 
Ezek nem nagy jelentőségű pontjai a Szörnyek tengere könyvnek, de szerettem volna látni Annabeth álmát Luke megmentéséről és New York City újjáépítését és Percy tengerimalaccá változását. A hidra nem volt fontos dolog, hiszen a szörnyet ehelyett már az első filmbe beletették. Megemlítették Kirké nevét a küklopsz szigetén található vidámpark elnevezésében (egy másik kisebb, de érdekes változás) "CirceLand".

Ez csak néhány különbség azok közül, amiket észrevettem, miközben néztem a Percy Jackson - Szörnyek tengerét. Várom, hogy elolvashassam a hozzászólások (megjegyzések) között, ti milyen könyv-film változásokat vettetek észre!
Forrás: Hypable

4 megjegyzés:

  1. Szia! Ez agy mind igaz, viszont akárhányszor azt olvasom, hogy Annabeth megmentéséhez használták a gyapjút, és az nem volt benne a könyvbe, elszomorodom. Lehet, hogy a könyvben Annabeth teljesen másként sebesül meg, a lényegen szerintem nem változtat. Annabeth-en a könyvben is használják a gyapjút, így szerintem nem olyan vészes, hogy a filmbe ilyenfajta módon rakták bele!! Talán én gondolom így, de természetesen nem tudom erről másoknak mi a véleménye.

    Egyébként az, ahogyan Annabeth-et, Percy-t és Tyson-t bezárja Luke, ugye ez sem volt benne a könyvbe, ennek ellenére mókás volt, hogy Annabeth rágalmazta a teljesen "ártatlan" Tyson-t, aki csak az ujjaival játszott :)

    VálaszTörlés
  2. Ilyen nincs Villámtolvajosban? Mert tök jó lenne, ha olyat is írnának. :)

    VálaszTörlés
  3. A szirénesen totál kiakadtam. Mármint, hogy nem volt a filmben. Az pont olyan 'Elsők-közti-Percabeth-pillanat' volt, már ha mondhatom ezt... :D Mindenesetre én is szívesen láttam volna azt... :/

    VálaszTörlés