2013. szeptember 18., szerda

Rick Riordan felolvas a "The House of Hades" könyvből!

A DisneyBooks nemrég YouTube-on tett közzé egy extra videót, amiben maga Rick Riordan olvas fel egy rövid részletet a 2013. október 8-án megjelenő "The House of Hades" (Hádész háza) kötetből, ami a Heroes of Olympus-sorozat 4. és egyben utolsó előtti része!


A "The House of Hades" hivatalos ajánlójának fordítása:
A kötet borítója
A The Mark of Athena (Athéné jele) folytatásában, Annabeth és Percy beugranak egy gödörbe, ami egyenesen az Alvilágba vezet. A másik öt félistennek félre kell tennie bánatát, és követniük kell Percy utasításait, hogy megtalálják a halandók világában található Pokol Kapuját. Hogy haladhassanak útjukon, le kell közben győzniük Gaia erőit, valamint Percynek és Annabethnek túl kell élnie Hádész házát. Utána a hét félistennek le kell zárnia mindkét oldalon a Kaput, és meg kell akadályozniuk, hogy Gaia felébressze az óriásokat. De, Leo elcsodálkozik, ha a Kaput bezárják, akkor Percy és Annabeth hogyan jönnek vissza?

Nincs választásuk. Ha a félistenek nem járnak sikerrel, akkor Gaia serege soha nem hal meg. Nincs több idejük. Körülbelül egy hónapon belül a rómaiak a Félvér táborba vonulnak. A tét nagyobb, mint valaha ebben a kalandban, amikor a Tartarosz mélyére kell merülni.

6 megjegyzés:

  1. Én belehalok, mire ez a könyv megjelenik nálunk! Nem bírom ki! És mivel angolul nagyjából annyit értek, hogy "i love you" meg az ilyen alapszintű fogalmak, nem sok esélyt látok arra, hogy angolul átolvassam a könyvet ._.
    Annyira igazságtalanság velünk, magyarokkal szemben, hogy ilyen későn adják ki, hiszen a Heroes of Olympus sorozat első kötete is csak most jelenik meg! Nem is merek belegondolni, hogy az Athéné jele, illetve a Hádész háza (az általam két legjobban várt, 3-ik és 4-ik könyv, azt hiszem érthető hogy miért, bár az nem is olyan fontos) mikor fog megjelenni. 1-2 év? Addig azt hiszem örülök, ha a síromra hozzák a könyveket!! :) Ettől eltekintve iszonyat várom már a könyveket!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ui: Annyira jó lett volna érteni, mit olvas fel Rick!! Értettem a neveket, meg, hogy inniuk kell valamiből, és nagyjából ennyi!! Rick drága, kínzol minket!!!!!

      Törlés
    2. Meg most sem jelent meg :(

      Törlés
  2. Jajjj ez a Rick olyan aranyos! :D Jól értem, hogy a narrációs viszony itt nem ugyanaz, mint a PJ könyvekben? Ja, amúgy meg, iszonyat jó ez az oldal! Nagyon tetszik, igényes, és érdekes!Na, meg, ami a lényeg, hogy magyar! :) További jó szerkesztést,
    Jane

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kedves szavakat! Igyekszem! :)
      A többieknek üzenem, hogy remélhetőleg már nem kell sokat várni a magyar kiadásra! Bár a kiadó honlapján egyelőre nyoma sincs a "The Lost Hero"-nak az előkészületben lévő könyvek között...

      Törlés