2013. október 6., vasárnap

Hypable: Percy és Annabeth komoly kihívások elé néz

A Hypable legújabb cikkét a közelgő "The House of Hades" (Hádész háza) kötetnek szentelte, azon belül pedig Percy és Annabeth alvilági kalandjai kerültek előtérbe. Szerintem izgalmas kis összeállítás kerekedett ebből az egészből, és viszonylag spoiler-mentes lett. Plusz kicsit kitértek a jövő nyáron esedékes "Percy Jackson's Greek Gods" mítoszgyűjteményre is, amit Rick Riordan Percy szemszögéből mesél el.
"House of Hades": Rick Riordan elmondása alapján Percy és Annabeth komoly kihívások elé néz 


Egy másik interjúban, ahol a legújabb könyvét promóciózza a szerző, a Hádész házát, Rick Riordan elmondja, hogy a két főszereplőnek komoly kihívásokkal kell szembenéznie. 

Az interjút az Associated Press-nek adta. "A Disney Hyperion bejelentette, hogy 2,5 millió példányban nyomtatták ki az első példányokat," - számolt be róla "és a 600 oldalas regény már a top 5-ben van az Amazon.com-on." 

Az előző könyv, a "Mark of Athena" (Athéné jele) végén Annabeth és Percy lezuhantak egy gödör széléről az Alvilágba. Át kell vándorolniuk ezen a veszélyes világon, hogy épségben elérjék a Halál kapuját, még mielőtt barátaik örökre bezárnák azt. 

"Nem hiszem, hogy Percy és Annabeth valaha is keresztül mentek volna olyan súlyos dolgon, mint amivel most fognak szembenézni" - mondja Riordan. Nincs kétségünk afelől, hogy a két főszereplőnek egy csomó dolga lesz Hádész házában. 

Az interjú másik figyelemre méltó híre: Riordan görög mítosz-gyűjteménye Percy elmesélésével, arról beszámoltunk már korábban, hogy ez a könyv 2014 augusztusában fog debütálni. A gyűjtemény munkacíme: "Percy Jackson's Greek Gods" (Percy Jackson görög istenei), és ez olyan gyerekeknek (és felnőtteknek!) fog szólni, akik szeretnének többet megtudni a Percy Jackson-világban található mítoszokról, és ahhoz nem elégednek meg Homérosszal és kortársaival. 

Ha nem tudsz várni október 8-ig, addig elolvashatod a "House of Hades" (Hádész háza) első fejezetét. 

Közben olvasd el a "House of Hades" szinopszisát, amíg visszaszámolsz a megjelenési dátumig! 
A The Mark of Athena (Athéné jele) folytatásában, Annabeth és Percy beugranak egy gödörbe, ami egyenesen az Alvilágba vezet. A másik öt félistennek félre kell tennie bánatát, és követniük kell Percy utasításait, hogy megtalálják a halandók világában található Pokol Kapuját. Hogy haladhassanak útjukon, le kell közben győzniük Gaia erőit, valamint Percynek és Annabethnek túl kell élnie Hádész házát. Utána a hét félistennek le kell zárnia mindkét oldalon a Kaput, és meg kell akadályozniuk, hogy Gaia felébressze az óriásokat. De, Leo elcsodálkozik, ha a Kaput bezárják, akkor Percy és Annabeth hogyan jönnek vissza?

Nincs választásuk. Ha a félistenek nem járnak sikerrel, akkor Gaia serege soha nem hal meg. Nincs több idejük. Körülbelül egy hónapon belül a rómaiak a Félvér táborba vonulnak. A tét nagyobb, mint valaha ebben a kalandban, amikor a Tartarosz mélyére kell merülni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése