2015. január 5., hétfő

2014 legjobbjai között a Percy Jackson musical!

Bizony! A Hypable összeállított egy top 10-es listát és rangsorolta a legjobb musical előadásokat, melyeket New Yorkban láthattak a nézők 2014-ben. Ahogy a cikkben is szerepel, néhány Off-Bradway show (azaz nem Broadway előadás) jobbnak bizonyult egy-egy Broadway darabnál! A Percy Jackson - The Lightning Thief, vagyis A villámtolvaj, #5 helyezést ért el!

Bár megannyi vegyes kritika érte a showt a rajongók szemszögéből (legfőképpen a karakterek és azokat eljátszó színészek különbségei miatt), az előadás olyan szórakoztatónak bizonyult, hogy ezzel az 5. hellyel Broadway előadásokat is a háta mögé utasított (mint pl. az Aladdint)!
#5: ‘The Lightning Thief’ (Off-Broadway)
Az ember nem is gondolná, hogy az első Percy Jackson-könyvből jó musicalt lehetne készíteni, legkevésbé pedig, az egészet hat emberrel és szinte semmi költségvetéssel kivitelezni. Viszont a musical a könyv lelkes rajongóinak lett írva, és kivitelez mindent, amit a film nem tett meg. A könyv minden fontos jelenete megvalósul (bár erősen leegyszerűsítve) és a zene napokig a fejemben maradt. A show rengeteg meglepetést tartogat a rajongóknak. És az egész sorom sírni kezdett Grover Tháliáról szóló dala alatt, "Tree on the Hill" (Fa a hegyen). Most az íróknak a Szörnyek tengerét kell musicallé alakítaniuk...
A teljes top 10-es listát ITT találod!
Többet tudhatsz meg az előadásról, ha elolvasod a Theater Mania kritikáját (amit lefordítottam)!

A következő képeket a Percy Jackson musical Facebook oldaláról gyűjtöttem nektek:


1 megjegyzés: