2015. január 4., vasárnap

Olimposzi történetek, 9. rész: Hesztia a Nulladik Számú Hódolót választja

Történelmi gyorstalpaló félisteneknek és Percy Jackson-rajongóknak! Ehhez az új bejegyzéssorozathoz az oldalon eddig közzétett adatok, szereplő leírások és a Percy Jackson's Greek Gods kalauz szolgáltatják az információkat. Egyes bejegyzések tartalmaznak majd idézeteket és hivatalos illusztrációkat az imént említett kalauzból! 
Az összefoglalók és fordítások mind saját munkák! Kérem ezeket tiszteletben tartani! Ha felhasználod bármilyen célra, akkor pontosan hivatkozz az itteni forrásra és KÉRJ ENGEDÉLYT tőlem! ~ Geri

Hesztia a Nulladik Számú Hódolót választja

John Rocco korábbi Hesztia illusztrációja
Hesztia elhatározta, hogy sokkal jobb lesz egyedülállónak maradni és koncentrálni testvérei segítésére, hogy azok megfelelően felnevelhessék családjukat. Ő lehet a nagynéni, akinek nem voltak félelmetes aszott nagyi babái. Már csak egy problémája maradt: néhány pasas istennek más tervei voltak vele. 

Poszeidón egy ideje nézegette Hesztiát és azon morfondírozott, hogy feleségül kellene vennie. De nem csak a tengeristen szemelte ki magának a jámbor istennőt, hiszen a fiatal olimposzi, Apollón is feleségének akarta. Apollón volt az egyik legharsányabb jellem az istenek közül, talán éppen azért akarta annyira Hesztiát, mert csendes, elfogadó feleség vált volna belőle. Az istenek sorra Zeusz elé járultak, és Hesztia kezét kérték. Mivel Zeusz volt a Kozmosz ura, ezért neki kellett fejet bólintania a házasságkötésekre, ezért kérlelték őt.
Hesztia eközben a nagyterem közepén ült a kandalló mellett és várta, hogy lekopjanak kérői.
"Továbbá itt főzhettél, vizet forralhattál, beszélgethettél, kenyeret piríthattál, pillecukrot süthettél és zoknit száríthattál. Alapvetően ez volt a családi élet központja." - Percy Jackson
Hesztia kis idő elteltével szinte minden idejét a kandalló mellett töltötte, egyfajta felelősséget vállalva az otthon tüzének megóvására.
Ám egyik nap Zeusz magához rendelte őt, Poszeidón és Apollón pedig a trón mellett vigyorogtak az istennőre. A főisten ezt mondta Hesztiának:
"Mindkét jóképű isten feleségül akar venni téged. Mivel én vagyok a jelenlegi király és a legfigyelmesebb barát a környéken, a döntés jogát átadom neked. Az Egyes Számú Hódoló, Poszeidón, szereti a hosszú tengerparti sétákat és a búvárkodást. A Kettes Számú Hódoló, Apollón, élvezi a zenét és a költészetet, szabadidejét a Delphoi Jósda próféciáinak olvasgatásával tölti. Ki tetszik jobban?" - Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Hesztia a rémülettől zokogni kezdett és Zeusz lába elé vetette magát, könyörgött, hogy ne kelljen megházasodnia.
"Apollón a homlokát ráncolta és lélegzetére összpontosított. Poszeidón azon tűnődött, vajon bedezodorozta-e újra a hónalját." - Percy Jackson
John Rocco - Hesztia, a családi tűzhely őrzője
Elmondta, hogy nincs semmi baja a kérőkkel, de örökre egyedül szeretne maradni, inkább őrzi a családi tüzet és segít testvéreinek. Zeuszt meglepte a különös kérés. Apollón és Poszeidón kissé bosszúsak voltak, de nem tudtak sokáig haragudni a bájos istennőre. Az olimposziak között a kedvesség és segítőkészség ritkaságszámba ment, így érthető volt, amiért elsőként őt szemelték ki az istenek. A kérők tiszteletben tartották a kérést és lemondtak házassági ajánlatukról. Hesztia a családi tűzhely védőistennője lett.
Így Hesztia trónja a kandalló lett a nagyterem közepén, ez semleges területnek számított, így a megbeszélések és tanácskozások alkalmával ide ültek az istenek szusszanni vagy beszélgetni.

Egyik éjjel Rheia partit tartott az Ida-hegyen, hogy megünnepeljék az olimposziak Kronosz feletti győzelmének évfordulóját. A partira az isteneket, a barátságos titánokat, a nimfákat és a szatírokat hívta meg. A dolgok kissé eldurvultak, mindenki vedelte a nektárt és halomszámra ette az ambróziát, táncoltak, zenéltek és énekeltek, még Zeusz is mondott pár viccet, amiket a szatíroktól tanult.
Hesztia nem volt hozzászokva a bulizáshoz és a szédületes tánc után az erdőbe sétált. Beleütközött egy fához kikötött szamárba. Hesztia ezt rendkívül viccesnek találta, majd arccal a földre esett és horkolni kezdett. Nemsokára egy kisebb természetisten, Priaposz vándorolt arrafelé. (Priaposz volt a konyhakert, a termékenység kisistene az ókori Görögországban. Róla mintázott szobrokat helyeztek az emberek a kertjeikbe, hogy bő termésük legyen.) Priaposz meglátta a fűben heverő istennőt és szépsége láttán nagyon megörült szerencséjének. Letérdelt mellé a földre és szagolgatni, ölelgetni kezdte.
"Szióka, baby. Mit szólnál hozzá, ha egy kicsit szorosabban ölelgetnénk egymást?" - Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Hesztia felébredt és segítségért kiabált. Az istenek hallva a bájos istennő segélykérését, rögtön rohanni kezdtek a hang irányába. Amikor meglátták Priaposzt, rögtön dobálni, ütni kezdték és számon kérték tettéről. Természetesen a kisisten azt állította, fogalma sem volt a hölgy kilétéről, de ezután az olimposziak körében kevésbé szívesen látott vendég lett.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése