2013. október 20., vasárnap

Mindenes összefoglaló - friss adatok, helyezések, bevételek

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem minden fontosabb FRISS adatot, helyezést, amit mostanában a Percy Jackson és az olimposziak- és a Heroes of Olympus-sorozat értek el és egyben Rick Riordan, valamint hozom a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" film legfrissebb box-office bevételét.

Azt elmondhatjuk, hogy az október 8-án megjelent "The House of Hades" (Hádész háza) kiválóan teljesít minden eladási listán és ismét a csúcsra emelte Riordant.
  • A New York Times bestseller listáján első, vagyis #1 helyre repítette a negyedik kötet a Heroes of Olympus-sorozatot a Children's Series (Gyermeksorozatok) kategóriában, ezzel Rick megelőzte a hetek óta lista élén álló Cassandra Clare "A végzet ereklyéi" sorozatát és Suzanne Collins "Az Éhezők Viadala" sorozatát. A "Percy Jackson és az olimposziak" jelenleg 4. helyezett. A szintén október 8-án megjelent "A titán átka-képregény" (The Titan's Curse graphic novel) pedig 2. helyezett a Paperback Graphic Books (papírkötésű képregények) kategóriában, mint tudjuk a könyv Futaki Attila színes illusztrációt tartalmazza.
Ha szeretnétek megtekinteni a többi kategóriát is, akkor kattintsatok erre a mondatra!
  • USA Today, Publishers Weekly, és a The Globe & Mail Juveline bestseller listáján is #1 helyezett a "The House of Hades".
  • Rick legfrissebb Twitter-üzenetében elárulta követőinek, hogy a 2014 augusztusában mgjelenő "Percy Jackson görög istenei" 400 oldalnál is hosszabb lesz! Ennek szerintem mindenki örül! :)
  • A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" film viszont már nem teljesít ilyen jól, sőt, még az első filmnél is gyengébbnek bizonyul(t) a box-office adatokat illetően. A másik adaptáció eddig 189.505.350 $ összbevételnél tart, ami a "Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak" 226.497.209 $-os bevételétől picit lemaradt. A film tiszta bevételét tekintve viszont biztos bukás lesz, hiszen a készítésre felhasznált 90 millió dollárból eddig 66.621.906 dollárt szerzett az USA-ban. Az első film 2010-ben 88.768.303 dollárt zsebelt be a 95 millióból, ami akkor is gyengének számított, szóval a második már most elkönyvelheti a bukást (bár még van körülbelül 7-8 hete a filmnek, mire kifut az összes moziból világszerte). - Ne értsétek félre, imádom a filmet, ez a véleményem pedig szigorúan a bevételekre vonatkozik! Vajon számíthatunk ezek után egy harmadik filmre? (A box-office adatok a Box Office Mojo oldaláról származnak!)

4 megjegyzés:

  1. Véleményen szerint, ha az első filmet anno nem rontják el annyira, MA nem itt tartana ez az egész! Lehetséges, hogy most nem a második, hanem a harmadik rész jelent volna meg filmen. Én ezért az egészért az első film rendezőjét hibáztatom. Az a film, ha nem egy könyv alapján készítették volna, önállóként megállta volna a helyét, de így, hogy egy fergeteges könyv alapján készítették, nyilván nagyon lehúzták. Ezt a szörnyek tengerét pedig valljuk be, nagyon nehéz volt visszaterelni a könyvhöz azután, ahogy befejezték az elsőt. Nagyon szomorú leszek, ha emiatt nem lesz folytatása film terén, mert én személy szerint nagyon várnám! De a sok tudatlan, akinek gőze nincs arról, hogy létezik könyv, azt vallja, hogy az ELSŐHÖZ képest ez sz*r lett. Ez nem igaz. Én kiállok emellett. A szörnyek tengere habár a bevételek szerint nem is, szerintem igenis jobban teljesített az elsőhöz képest, jobban visszaadta a könyvet.
    Őszintén megfogom siratni, ha nem készítenek harmadikat.
    És most nem szerettem volna megbántani senkit, mert tisztelet a kivételnek, mert rengetegen olvasták a könyvet még a filmek előtt, de ami igaz, az igaz. Rengetegen még csak a könyv létezéséről sem tudnak. És túl sokan vannak, akik túl szigorúan veszik ezt az egészet, és nem veszik figyelembe, mennyire nehéz munka az első után jobbat alkotni!

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretném, ha lenne harmadik film. Végülis akkor indulna el végre a történet! Egyetértek Matanee véleményével ez főleg az első film rendezőjének hibája! A második filmmel én személy szerint megvoltam elégedve, egyik kedvenc filmem lett, sajnálom, hogy a rajongók úgy lehúzzák :/

    VálaszTörlés
  3. Matanee, egyetértek veled! Ténlyeg szomorú, hogy sokan nem tudnak a könyvek létezéséről vagy, ha tudnak is (de nem olvasták azokat), akkor a filmek alapján mondanak véleményt a sorozatról.
    A második film bukása is csak a jegyeladási adatokra vonatkozik (ami egyrészt a vérszegény promóciónak és az első filmnek tudható be). Sok külföldi és hazai oldalon már azelőtt lehúzták a filmet, még mielőtt az megjelent volna... A kritikákról véleményt pedig nem is mondok. A magyar "kritikák" meg egyszerűen nevetségesek.
    Itt is be kellett volna vonni a szerzőt a filmek készítésébe (bár Riordant nem érdeklik a PJ-filmek), mint anno Rowlingot a Harry Potter-filmekbe, mégha nem is olyan szinten, de a véléményét kikérhették volna. Ezt még hosszasan lehetne taglalni, megérne egy teljes bejegyzést is. :-)
    Reménykedjünk, hogy a FOX utat enged a harmadik filmnek is, ez a döntés pedig csak rajtuk múlik. Ha mégis rábólintanának a folytatásra, akkor a szegényes box office miatt 2015-2016-nál előbb ne számítsunk a "Percy Jackson - A titán átka" adaptációra, szerintem.

    VálaszTörlés