2013. május 14., kedd

Book Expo America: Rick Riordan megerősít és cáfol


A manhattani Javits Centerben kerül megrendezésre Amerika első számú könyves show-ja, a BEA, vagyis a Book Expo America, május 29-e és június 1-je között. Rick Riordan is a meghívott szerzők között szerepel, ezért az sem meglepő, hogy ennek kapcsán számos pletyka kelt szárnyra. Nos, ezeket erősítette meg vagy éppen cáfolta Riordan a hivatalos blogján.
A bejegyzés fordítása:
Ez lesz az első alkalom az elmúlt pár évben, hogy újra részt tudok venni a BEA-n, a Book Expo America-n, a kiadói ipar legjelentősebb eseményén, a manhattani Javits Centerben. Tavaly meghívtak, de a show-t akkor június 5-én tartották, amikor a feleségem és a saját születésnapom és közös évfordulónk van, szóval nem jött össze!

Különben is, már láttam néhány flesst (azaz téves, abszurd hírt) azzal kapcsolatban, hogy mit fogok csinálni a BEA-n, nos ezek egy része igaz, egy része téves. Úgyhogy szeretném, hogy tudd, mi is fog történni valójában.

IGAZ:

Csütörtök este, május 30-án, részt veszek a Disney Publishing könyvszerzők számára tartott éves vacsoráján, sok más Disney szerzővel együtt. Erre az eseményre csak meghívott személyek jöhetnek, de utána részletes beszámolót adok nektek, hogy tudjátok, mi történt. (Spoiler: ez mindig hihetetlenül szórakoztató.)

Pénteken, május 31-én, reggel 8 órakor beszélgetni fogok a Children's Book & Author Breakfast keretein belül Mary Pope Osborne és Veronica Roth társaságában a ceremónia vezetőjével, Octavia Spencerrel. Ez egy hatalmas jegy-eladottságú esemény lesz, ami csak a BEA résztvevőinek lesz elérhető, a nyilvánosság számára pedig zártkörű, de a lényeg, hogy be fogok számolni nektek mindenről.

Igaz továbbá: Ezen a péntek reggelen fogjuk elsőként bemutatni a The House of Hades (Hádész háza) könyv borítóját! És igen, nem sokkal később az interneten is meg fogjuk mutatni a borítót, így mindenki vethet rá egy pillantást. Csodálatos lesz - ígérem!

Pénteken délelőtt fél 11-től a The Serpent's Shadow (A kígyó árnyéka) című könyvem új papírborítós kiadásait fogom dedikálni a Javits Center 15-ös asztalánál. Ez megint csak a BEA résztvevőinek lesz nyitva, nem a nagyközönség számára.

NEM IGAZ:

Én is fogok rendezni egy nyilvános eseményt. Szombaton reggel indulunk haza a korai órákban, és nem leszek itt, hogy bármilyen nyilvános eseményt tudjak rendezni. Sajnálom, de nincs elég idő erre!

A The House of Hades (Hádész háza) hamarosan elérhető lesz Advanced Reading kiadásban (az Advanced Reading a könyvek azon ritka "nyers" változata, melyet még az első nyilvános kiadás előtt megvehetnek bizonyos könyvtárak és gyűjtők, akiknek van rá pénze). HAHAHAHAHA. Nem. Nem igaz. Soha nem készítettünk ilyen kiadást sem a Heroes of Olympus-sorozathoz (Olimposz hősei) vagy a Percy Jackson-sorozathoz. Nem akarom, hogy bárki is megtudja a történetet a megjelenés előtt, és elrontsa előre, a könyvet mindenki olvasni tudja október 8-tól, az első megjelenéstől, nem hamarabb! Szóval senki ne kérgessen ilyen változatot a Disney-Hyperion kiadótól, mert nem létezik!

Hamarosan részletek jelennek meg a Hádész házából (The House of Hades). Szintén nem igaz. Első alkalommal tudtok olvasni egy részletet a könyvből június 18-tól, ha megvásároljátok a The Son of Sobek (Szobek fia) elektronikus, e-book kiadását -- amint azt már korábban is írtam. Nyilvánosságra fogunk hozni egy ingyenes részletet is online, a nyár vége felé, ahogyan azt általában szoktuk. További részletek, mikor megkapom őket!

Bocsánat a pletykák miatt, de nem akarom, hogy az emberek csalódottak legyenek a BEA után. Még mindig jobb, ha előre megtudjátok ezeket, mintha meg sem történnének. A következő nyilvános megjelenésem ezek után október 8-a hetében lesz, amikor megjelenik a Hádész háza. Még túl korai lenne tudni, hová fog addig küldeni engem a Disney, de ha kapok új útról információt, azt meg fogom osztani veletek!

És most vissza a szerkesztéshez!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése