2013. május 20., hétfő

Rick Riordan: Érettségi, a következő generáció

Egy nagyon kedves bejegyzést tett közzé a Percy Jackson-könyvek írója hivatalos blogján. Az érettségi és saját fiának ballagása alkalmából Rick Riordan visszakalauzolt minket a múltba, saját ballagásának napjára.
Szóval én is ezzel a bejegyzéssel szeretnék Nektek (akiket ez érint az oldal olvasói közül) további kitartást kívánni a szóbeli vizsgákhoz és sikeres érettségit!

Érettségi, a következő generáció

Egy kis Riordan családi móka neked: Tegnap az idősebb fiunk, Haley érettségizett, ami egy mérföldkőnek számít. Mint Te is tudod, Haley volt az oka, aki miatt megírtam a Percy Jackson-könyveket, hiszen esti meseként indult számára, amikor ő első osztályos volt és küzdött az olvasással. Most pedig már remekül olvas, és elkészült első regénye kéziratának szerkesztésével!

A ballagási napján eszembe jutott a sajátom, ami 1982-ben volt. Ekkor történt az egyik legviccesebb dolog, mégpedig, amit a nagymamám a torta cukormázába vésett nekem. Véletlenül az érettségi helyett diplomát írt, és mindannyian jót nevettünk ezen. Lehet említettem, hogy a diszlexia családi vonás…

Az alábbi kép anyukámról és rólam készült a ballagásom után 1982-ben, a tortával:

Gyorsan ugorjunk vissza a mostani hétvégére, anyukám folytatta a hagyományt, és Haley szándékosan hibás feliratú tortát kapott. Itt vannak ők:

Mi, Riordanék, igazán jól fogjuk fel a dolgokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése