2013. május 21., kedd

Egy új idézet Hermésztől

A Percy Jackson-filmek hivatalos Tumblr oldalán megosztottak egy eddig nem látott/hallott idézetet Hermésztől, a Percy Jackson - Szörnyek tengere c. filmből, mely a könyvben nem szerepel!

"Sajnálom, hogy az Elérhetetlenség Istene lettem, de éppen ügyféllel vagyok."
"Sajnálom, hogy a Nyilvánvalóság Istene vagyok, de épp ügyféllel vagyok." - Quadery változata
Ha valakinek van jobb változata a "God of Obviousness" pontosabb fordítására, akkor szívesen várom az ötleteket! (Az obviousness egyéb jelentései: kézenfekvőség; nyilvánvaló volta valaminek; nyilvánvalóság; szembetűnőség. Nem tartom valószínűnek, hogy ezek beillenek a fenti mondatba.)

6 megjegyzés:

  1. Az "Elérhetőség Istene" a célnak megfelelő sztem... ezt az angol szót még nem is hallottam edig. nyilvánvaló hogy ő hermész :))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a "Hírnök Isten" is jó, nem kell mindent nyersfordításban venni! :) Esetleg kapcsolattartás, de nekem az már furán hangzik. xD

    VálaszTörlés
  3. Itt most nem a nyersfordítás a lényeg, hanem a szövegkörnyezet! Azért zavaró ott az furcsa angol szó. Elolvastam vagy 100-szor 100 variációban, míg ez lett végül a befutó: "Sajnálom, hogy az Elérhetetlenség Istene lettem, de éppen ügyféllel vagyok."
    Azért fordítottam végül elérhetetlennek, mert Hermésznek az lenne az egyik kötelessége, hogy elérhető, hiszen hírnök. Most pedig elfoglalt, ezért szokatlan módon most "elérhetetlen". Remélem érhető voltam, mert mire leírtam, már teljesen belegabalyodtam. :)

    VálaszTörlés
  4. Jaaaa te úristen jó ég de hülye vagyok. xDDD igen, szerintem is az a jó :DDD

    VálaszTörlés
  5. ne aggódj jó ez így sztem is
    de szerintem azután hogy elolvastam angolul úgy is jó lenne hogy
    sajnálom hogy a nyilvánvalóság istene vagyok(most ebben a pillanatban amúgy nem)
    de épp ügyféllel vagyok.
    szóval hogy rámutat a nyilvánvalóra :)
    de nekem tetszik ahogy te csinálthad mert érthető :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Csak egyszerűen nem hagyott nyugodni az a fránya szó! De, most már beletörődtem. :) Szerencsére az új kép Percyről és a hamarosan várható többi kép elterelte róla a figyelmet! Amúgy, a te verziód is tetszik!
      Köszi még egyszer!

      Törlés