2013. augusztus 10., szombat

5 dolog, amit tenned kell a 'Szörnyek tengere' megnézése előtt

Az MTV összeállította, mi az az 5 dolog, amit feltétlenül tenned kell, mielőtt megnéznéd a moziban a Percy Jackson - Szörnyek tengere filmet! Egy igazán aranyos és szórakoztató összeállítás következik:
5 dolog, amit tenned kell a 'Percy Jackson - Szörnyek tengere' megnézése előtt

Egy bizonyos álmodozó félisten és az ő mitológiai haverjainak krónikájában végre megérkezett a következő rész. A 2010-es "Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak" folytatása ezen a héten kerül a mozikba.

Ezúttal, Percy Jackson - Poszeidónnak, a tenger istenének félig ember fia -, akit Logan Lerman alakít, a varázslatos Aranygyapjú utáni vadászatban találja magát, annak érdekében, hogy megmentse otthonát, a Félvér tábort, a biztos pusztulástól.

Bár a film lehet legenda, mégsem mítosz, de nekünk van egy listánk azokról a dolgokról, amiket meg kell tenned, mielőtt látod ezt a filmet. Szóval, mielőtt fejest ugranál a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" adaptációba, próbáld ki ezt az öt dolgot:

Olvasd el a könyvet!
Poszeidón leszármazottjának életet részletezi Rick Riordan egyik bestseller könyvsorozata. Öt könyv alkotja a sorozatot, amiből a "Szörnyek tengere" a második rész.

Nézd meg a "Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak" filmet!

A "Szörnyek tengere" a már régóta várt folytatása a "Villámtolvaj"-nak, ami megismertette számunkra az elbűvölően szorongó Percy Jacksont, egy átlagos fiút, aki felfedezi isteni örökségét.

Tanulmányozd a görög mitológiát!
Ha meg akarjuk érteni, mi folyik ebben a filmben és a könyvekben, akkor jobb lenne, ha utána néznél egy megfelelő könyvben. Sok utalás van klasszikus alakokra és tárgyakra a görög és római mitológiából egy egészként tálalva. És ez különösen növeli ennek a résznek az élvezetét, pláne, ha meg tudod nevezni Zeusz összes testvérét. Természetesen, ezt segíti, hogy ők mind nevetségesen jóképűek/csinosak.

Keresd meg a Aranygyapjút!
A mitológia szerint, Iaszón és argonauta bandájaégen-földön kereste az aranyszőrű kosról nyírt Aranygyapjút, hogy beteljesítse jogos igényét a trónra az ókori Görögországban. A félistenek a "Szörnyek tengerén" hasonló célból utaznak, egy nagyon hasonló történettel. Hogy őszinte legyek, azt mondják, hogy valójában megtalálhatod te is az Aranygyapjút... majd készíteni fogunk belőle egy funkys arany béna kabátot, hm?

Látogass el a Bermuda-háromszögbe!
Percy és bandája a gyapjú útján a "Szörnyek tengerén" kutat, ami lényegében a Bermuda-háromszög - a legendás háromszög alakú terület az Atlanti-óceánon, ahol a legenda szerint hajók és repülőgépek tűntek el titokzatos módon egészen a modern történelemig. Úgy hangzik, ez remek hely a nyaralásra! Nem. Ne menj oda. Szeretnénk újra látni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése