2013. augusztus 29., csütörtök

Hypable interjú: IAMEVE és a Szörnyek tengere filmzenéje

A Hypable interjút készített a Percy Jackson - Szörnyek tengere film zenéjében közreműködő IAMEVE énekesnővel. Neki köszönhetjük a "To Feel Alive" című dalt, amit egyértelműen Thália Grace ihletett, valamint a "Thalia's Story" című zeneszám elején hallható vokált.
A cikk + interjú:
IAMEVE nyilatkozik saját zenéjéről, a Thália dalának megírásáról a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" filmhez 

Hypable beszélt IAMEVE énekesnővel, aki egy elektro-pop művész, dala szerepelt a Szörnyek tengerében, beszél stílusáról, a zenei terveiről, és Thália témájáról. 

A "To Feel Alive" Thália kísértetiesen gyönyörű betétdala, Zeusz lányáé, akit majdnem megölt egy küklopsz a Szörnyek tengerében, a Percy Jackson-sorozat második kötete és második filmje. Apja mentette meg Tháliát és egy fává változtatta át, azóta is ő őrzi a Félvér tábort.

Hypable beszélt a dal mögötti művésszel, aki IAMEVE, a zenéjéről, valamint a dal és a film kapcsolatáról, és Thália karakteréről. Meg tudod hallgatni a dalt alább, és elolvashatod a dalszöveget IAMEVE honlapján.
***
Kérdés: Hogyan fest az a kreatív folyamat, amikor leülsz írni vagy megkomponálsz egy dalt?
IAMEVE: Minden alkalommal egy kicsit másabb, ez a hangulattól vagy a körülményektől függ, de összességében megtalálom a legjobb módját a zeneszerzésnek, összpontosítani kell az érzésre, a pillanatra és ki kell zárni minden mást a fejemből. Gyakran inspirál engem egy adott történet vagy szándék és olykor hallok egy lüktetést vagy dallamot, ami éneklésre és mozgásra sarkall. Ettől kezdve megpróbálok nyitott lenni, és hagyom az ötletek áramlását. Milyen hihetetlen, hogy olyan sok eszközzel létre lehet hozni valamit, vannak akusztikus hangszerek, számítógépes szoftverek vagy iPhone alkalmazások. Olyan sok útja van annak, hogy kreatív tudjál lenni és ihletet kapjál. Eszközök és paletták serege, még mindig lelkes híve vagyok a saját kezű dalszerzésnek, semmi sem fontosabb az erős dallamnál és szövegnél. Nem az számít, milyen lesz a végén, hiszen a legfontosabb dolog az, hogy összpontosíts a dallamra és a szövegre újra meg újra, amíg jobbnak nem érzed azt. 

Kérdés: Hogyan jellemeznéd a hangodat valakinek, aki soha nem hallotta a zenédet korábban?
IAMEVE: Olyan különös, misztikus, popos, nagy harmóniákkal.
A Huffington Post így jellemezte: "mintha Alice megfogta volna Ziggy Stardust kezét és követte volna őt a nyúl üregébe, egy olyan világba, ahol az éteri és a színes vokálok fordulatai követik egymást."
Az interjú folytatásában már Thália dala és a filmzene áll a középpontban! Kattints a folytatásra! + Hallgasd meg a "To Feel Alive" című dalt!
Kérdés: Hogyan készültél elő, mielőtt megírtad volna ezt a dalt? (pontosabban: Láttad az előző filmet? Olvastad a könyveket?) 
IAMEVE: Igen, megnéztem a korábbi és a jelenlegi filmet, valamint olvastam részleteket a könyvekből. Én is imádom a görög mitológiát, úgyhogy jó volt kutatni Thália és a múzsák után is. Andrew [Lockington, zeneszerző] és én sok időt eltöltöttünk ötleteléssel, hogy milyen legyen a filmzene és Thália témájának hangzása a hangommal együtt, hogy valami olyasmit kreáljunk, ami varázslatos módon kapcsolódik egymáshoz.

Kérdés: Mi volt a fő cél ezzel a dallal? Mit akarsz a hallgatóságtól, mit várjanak ettől? 
IAMEVE: Az inspiráció számomra Thália történetének életre keltésének elképzelése volt, vajon milyen érzés az ő bőrébe bújni. Imádtam a karakterét és a történetét, ami gyönyörű kombinációja az erőnek és a sebezhetőségnek, ez annyira nőies. Plusz imádtam azt az elképzelést, hogy gyermekkorában álomba merül és úgy ébred, mint egy fiatal nő. Ez egy kicsit Hófehérkére emlékeztet és ez valami olyasmi, amihez azt hiszem, a legtöbb nő csatlakozni tud egy mélyebb szinten. Az is hozzájárul a film végének tökéletes esszenciájához, amikor felébred, különösen azért, mert kapcsolódik a sorozat következő részéhez. Úgy tűnt, ez a tökéletes módja a befejezésnek.

Azt akartam, hogy a hallgatók átéljék ezt az emelkedettebb érzést és a feltámadás érzését. Ez olyan extrém pillanat, hiszen a sötétségből és a magányból indulsz el, majd hirtelen a semmiből felébredsz, ahol körülvesznek az emberek és a fények. Ez az, amitől átéreztem, hogy mi történhetett Tháliával, és reméltem, hogy rögzíteni tudjuk ezeket az érzelmeket a szövegben és a zenében.

Kérdés: Ez Thália Grace-ről szól, de van-e egyéb részed is ebben a dalban? 
IAMEVE: :) Igen... ez éppúgy szól rólam is, mint Tháliáról. Ez a véletlenek tökéletes gyűjteménye, hiszen már dolgozom egy önálló albumon - "The Everything Nothing" - ahol felemelkedtem az univerzumba, miután egy élethosszon át beszorulva voltam egy nagy fekete lyukban. Lényegében, ez is a felébredésről szól, ez az, ami azonnal kapcsolódik Thália történetéhez. Annyira lenyűgöznek a nők és a hihetetlen képességünk ahogyan átformáljuk magunkat újra és újra, míg alig felismerhetőek leszünk. Ez igazán varázslatos, és Thália ébredése is egy ilyen átalakulás érzését kelti. 

Forrás: Hypable

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése