2013. augusztus 14., szerda

Hypable: Miért lenne jó ötlet elkészíteni a 'A titán átka' filmet?

Újabb cikk látott napvilágot a Hypable oldalán, amiben boncolgatják, hogy mik azok a szempontok, amik miatt a Percy Jackson - A titán átka a mozivászonra kerülhet. Reméljük hamarosan bejelentik majd a folytatást! Te szeretnél látni egy 3. filmet?
Miért lenne jó ötlet elkészíteni a 'Percy Jackson - A titán átka' filmet
A Szörnyek tengere már a mozikban, és a rajongók minden bizonnyal azt remélik, hogy fognak készíteni egy harmadik filmet is. Itt van néhány ok, amiért úgy gondolom, jó ötlet lenne.

A Villámtolvajt anno nem fogadták túl jól Rick Riordan könyvsorozatának rajongói. A Szörnyek tengere messze jobban sikerült, de így is vannak (mindig is lesznek) panaszok, hogy nem kapunk eleget a regényhez képest.

A két film a franchise-ban nem lett egyik napról a másikra kasszasiker-történet, van még rá esély, hogy elkészítik a harmadik könyvet is, A titán átka filmet?

Szerintünk van rá esély. 
Sea of Monsters Logan Lerman Percy Sword
A második filmen sokkal többet dolgoztak azért, hogy mindenki elfelejtse a Villámtolvajt. Be kellett hozniuk azokat a szereplőket, akik az elsőbe kellettek volna, és megalkottak olyan jelentősebb történeti fordulatokat, amik tovább viszik az egész sorozatot (ami szintén kellett volna az első filmhez is).

Így, A titán átka filmhez már nem fog kelleni annyi bevezető. Néhány fő karaktert már beemeltek a sztoriba, mint Mr. D, Clarisse és Tyson. Megismerhetjük a háttértörténetüket és különböző kapcsolataikat a többi karakterrel.

A titán átka már egyszerűen megkapja ezt. Már lehet benne sokkal több magyarázat, több történeti szál és akció, ami egy sokkal szélesebb körű közönségnek is tetszene. A Szörnyek tengere tárva-nyitva hagyta a folytatás kapuját, így megkönnyíti a kapcsolódást a következő filmhez, úgy, ahogy a nézőközönség akarná látni a következő filmet.

A Szörnyek tengere bebizonyította, hogy a készítők hajlandók meghallgatni a kritikákat, és ezek hatására valami pozitívat tudnak alkotni. Meghallgatták a rajongók panaszait és szívbe hatoltak javaslataik. Javítottak a folytatáson, és megmutatták, hogy tudnak és akarnak olyan filmet kiadni, ami megörvendezteti a könyvek rajongóit. 
Sea of Monsters Percy Annabeth Tyson
Az, hogy keverték a tündérmeséket és a szuperhős filmeket, egyértelműen a csúcsot jelenti, a történetek a görög istenekről pedig csak fokozzák ezt. Tehát ez jó alkalom lenne, hogy A titán átka a mozikba kerüljön, és megörvendeztetné azokat az embereket, akik szeretnének több ilyen típusú történetet látni.

Tekintettel arra, hogy a Percy Jackson-világ szerzője még mindig ad ki könyvet a Heroes of Olympus-sorozathoz, ami kapcsolatban van a Percy Jackson és az olimposziak-sorozattal, új rajongók fedezhetik fel a forrásanyagot mindez idő alatt. Még mindig rengeteg olyan ember akad, akik nem akarják elengedni Percy Jacksont, és ezen emberek száma napról-napra egyre csak növekszik.

Habár a Szörnyek tengere éppenséggel nem tökéletes film, mégis egy jó kezdet. A Fox 2000 Pictures hasznot akar a harmadik részből, most a rajongók láthatják, hogyan alakul a franchise sorsa. A veterán szereplők ereje erre rásegít: Stanley Tucci, Nathan Fillion és Anthony Stewart Head, valamint a feltörekvő Logan Lerman neve a fedélzeten, ők repítik magasra a franchise-t.

A titán átka talán képes lesz mindarra, amit mindenki remélt a Villámtolvajtól, és szégyen lenne ezt a franchise-t a süllyesztőben látni, ahelyett, hogy esélyt kapna fennmaradni a víz felszínén.

1 megjegyzés: