2013. augusztus 13., kedd

Hypable: Öt ok, amiért imádtuk a Percy Jackson - Szörnyek tengerét

A Hypable összegyűjtötte azt az 5 okot, amiért érdemes elmenni a moziba és megnézni a Percy Jackson - Szörnyek tengere című filmet! Egyebet nem is írok ide, hiszen a cikk magért beszél! + Latolgatás: Lesz-e harmadik fim?!
Öt ok, amiért imádtuk a Percy Jackson - Szörnyek tengerét

A kritikusokat és a rajongókat egyaránt megosztotta a legújabb Percy Jackson-film, a Szörnyek tengere, de itt a Hypable-nél, találtunk rengeteg dolgot a film ünneplésére!

Akár tetszett a film, akár nemem, azt nem lehet tagadni, hogy volt pár ékessége az egész filmnek. A film mögötti csapat igazán keményen dolgozott azon, hogy a franchise visszatérjen a mezőnybe, és ezek, csak néhány pillanat a kedvenceink közül.

5. Nathan Fillion, Stanley Tucci és Anthony Steward Head besétáltak a Félvér táborba.
Nathan Fillion Hermes Sea of Monsters
Ez olyan, mint 'Kocka-falva'. Amikor Malcolm Reynolds, Caesar Flickerman és Rupert Giles ugyanazon a helyen vannak, számíthatsz ránk!

Nathan Fillion - aki Hermészt alakítja - habár csak egy pillanatra tündököl a képernyőn, attól még ez egy csodálatos pillanat mindenki számára, aki nagy rajongója a színésznek. A 'Firefly - A szentjánosbogár' szereplése valószínűleg észrevétlen maradt sok mozi rajongó számára, de most elcsípheted őt, ez egy meghívás volt.

Stanley Tucci mindig olyan sokat hozzáad karakteréhez, és Dionüszosz-alakítása sem volt másképpen. Komikus időzítései pont a helyükön voltak, és a karakter személyisége egyenlő arányban kelt életre a forgatókönyvnek és a színésznek köszönhetően. Mr. D könyves rajongói nem fognak csalódni.

Anthony Stewart Head kapta a legnehezebb munkát mindhárom szereplő közül, hiszen Pierce Brosnan helyébe lépett, mint Kheirón. De megcsinálta, méghozzá könnyedén, ami nem is alakult másképpen, mint amit mi is vártunk tőle, és keményen dolgozott azon, hogy még valósághűbb legyen a kentaur.

4. Annabeth szőke lett. 
Sea of Monsters Annabeth Blonde
Ez csak egy kis részlet, az biztos, de mégis olyan sokat jelent. Miután sokan úgy vélik, hogy az első film bukás volt, a folytatás kreatív csapatának sok teendője akadt annak érdekében, hogy meggyőzzék a rajongókat, hogy a Szörnyek tengere nem fog ugyanarra a sorsa jutni.

Annabeth hajának színe is azt jelzi, hogy készek meghallgatni a rajongókat és módosítanak a filmen, ha azt Rick Riordan sorozatának szerelmesei kérik. Ez volt az első nyoma annak, hogy komolyan figyelembe vették a Villámtolvaj kritikáit, és megtettek minden tőlük telhetőt, hogy kijavítsák a hibákat.
Ha kíváncsi vagy az első 3 okra, akkor kattints a folytatásra, és elolvashatod!

3. Leven Rambin csodálatos volt, mint Clarisse. 
Leven Rambin Clarisse Sea of Monsters
Legyünk őszinték egymással. Többségünk kicsit meglepődött, amikor Leven Rambin kapta Clarisse szerepét a Szörnyek tengerében. A Percy Jackson-képregényekben Clarisse inkább olyan ogre-szerű, mintsem emberi lény, és Leven Rambin, nos, egyáltalán nem olyan.

Mégis, a Rambin által megformált Clarisse volt a film egyik csúcspontja. Ő kemény ellenfél, és Percyvel való kapcsolata gyorsan és hatékonyan működött annak ellenére, hogy Clarisse nem volt benne az első filmben. Az egész filmben így érezhetsz vele kapcsolatban: gyűlölöd őt, együtt nevetsz vele és törődsz vele, mint ahogyan a könyvben is.

2. Ők hozták létre a folytatást. 
Sea of Monsters Kronos
Ha a könyvek rajongója vagy, akkor tudod, milyen eseménysor vezeti fel a folytatást, és ismered a következő néhány regényt, amikben folytatódik a történet. Ez nem vette el a kedvünket attól, hogy megnézzük a filmeket (vagy attól, hogy spoilerektől fűtötten elmenjünk a moziba).

Azonban a Szörnyek tengere vége sejteti velünk, hogy jön a Titán átka. Ez legalább azt bizonyítja, hogy a stúdió is reménykedik a folytatásban, és abban reménykednek, hogy visszaszerzik a bizalmat a rajongóktól, akik nem voltak megelégedve az első filmmel. A Szörnyek tengere egy függővéggel zárul, és határozottan arra késztet bennünket, hogy akarjunk egy folytatás filmet.

1. Visszatértek a mezőnybe. 
Sea of Monsters Grover Percy Annabeth
A Szörnyek tengerének sok köze van ahhoz, hogy a franchise ismét szilárd lábbal áll a földön. Be kellett hozniuk olyan karaktereket, akiket az első filmből kihagytak, beemelték a fő próféciát és a Fő Gonoszt a sorozatba, és újra-stabilizálták a kapcsolatokat, miután ennyi év eltelt a két film között.

Ez senkinek sem könnyű feladat, nem is beszélve egy film franchise-ról, aminek olyan hűséges olvasói vannak, akik készek széles kardokkal felfegyverkezni és szeretnék, hogy a Tartaroszba küldjék őket azért a kedvenc jelenetükért, amit nem tettek bele a filmbe. Bármikor meg tudnák tenni ezt, és talán az emberek megfeledkeztek a Villámtolvajról.

Azonban, azt a legjobb filmet készítették el, amire képesek voltak, abban a reményben, hogy a rajongók leteszik a fegyvert, és bíznak bennük annyira, hogy elkezdhessenek egy harmadik filmen dolgozni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése