2013. augusztus 16., péntek

Rajongói "Percy Jackson - Szörnyek tengere" filmkritikák

Így van, ez a Ti bejegyzésetek! Ha pár észrevétel vagy egy teljes kritika megfogalmazódott benned az új Percy Jackson-filmmel kapcsolatban, akkor ez a Te helyed!
A megjegyzésekhez lehet komment formájában leríni, milyen élményekkel gazdagodtatok a Percy Jackson - Szörnyek tengere film megnézésével, milyen észrevételeitek vannak vele kapcsolatban... Több kritikát már nem szeretnék külön posztba foglalni!

Kezdésnek itt van Lackó rövid kritikája, amit e-mailben küldött el nekem. Osszátok meg Ti is élményeteket!
"Először is azzal kezdeném, hogy én igazán rajongok a könyv és a filmsorozat iránt is, de egy kritika erejéig megpróbálom nem egy rajongó szemszögéből nézni a filmet. Az biztos, hogy jobban teljesített az első résznél, bár egy pár angol oldalon még ez az epizód is kemény, nem kegyelmező kritikát kapott. Az imdb-n (Amerika vezető mozifilmes oldalán) 6.6 pontra értékelték. Ez nem számit rossznak és már itt is látszik a javítás az első részhez képest, azt 5.8 pontra vélték. Élvezhető és néhol nagy izgulással telő történetet adott a könyv írója ennek az epizódnak is, humorral fűszerezve. A gond viszont az volt, hogy bár sok fantázia kellett hozzá, mégis ugyanazt a történetet kaptuk, miszerint Luke megint az Olimposzi főistenek és talán már a világ elenni expedíciót indított, apja miatt.
Szóval az alaptörténet (tényleg csak az alap) teljes egészében megegyezik. Voltak olyan részek is ahol kissé már valaki elunta magát, ellentétben az izgalmas jelenetekkel. Plusz pont a filmnek azért a befejezésért, ami szinte már kötelezi arra a film gyártókat, hogy kapjunk folytatást. Mivel az első rész (a második ellentétével) nem kapott elég reklámot, beharangozót, így a másodikban el kellet mesélniük az első rész lényegét és ez sok időt vett el. A látvány javult, a 3D sokat tett hozzá. Nem volt benne igazán sok konfliktus helyzet, de azt a keveset már az első részben is megtaláltuk. Sajnos a Percy Jackson film, még most sem lépte át a középkategóriát, és valamiért csak szidni tudják. Személyes véleményem szerint egy jó filmmel van dolgunk, ami lehet sokaknak csak az egyszer megnéztem, elég volt film, de az sem ritka, hogy valaki a kedvencei közé sorolja. Tökéletes ahhoz, hogy 106 percre kikapcsolódjunk, élvezzük a mozit. Mindenkinek ajánlom, akinek az első rész nem tetszet azoknak is megér egy próbát!
Pontozás: 6,5/10"

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése