2013. augusztus 14., szerda

Soma beszámolója a Szörnyek tengere premier előtti vetítéséről!

Soma is megörvendeztetett bennünket egy tartalmas, SPOILER mentes élménybeszámolóval a Percy Jackson - Szörnyek tengere premier előtti vetítéséről! Soma már pár nappal ezelőtt felvette velem a kapcsolatot és felajánlotta, hogy ír egy élménybeszámolót az eseményről! Amihez képeket is mellékelt!
Köszönöm szépen az élménybeszámolót és a képeket a magam és az oldal olvasói nevében is! Gratulálunk a nyereményedhez!

+ Aki szereti a Revolution című sorozatot - amit az RTL Klub sugároz - akkor nekik ajánlom Soma  Revolution Hungary oldalát!

Soma élménybeszámolója:
"Azok között a szerencsések között tudhattam magam, akik jegyet nyertek a premier előtti vetítésre. Nagyon izgatott voltam miatta, de szerencsére csak 2 napot kellett várnom, hogy ott legyek. Ma, vagyis augusztus 13-án délelőtt még tesómmal megnéztük a Villámtolvajt, hogy a testvérem is képben legyen, majd 13 órakor elindultunk a buszhoz.
Pestre érve metróztunk egyet és az e-mailben megjelölt bevásáslóközpont mentünk. Direkt korábban, hogy körbe tudjunk nézni, de 18 órakor már a mozi körül szédelegtünk a jegyekért. Kicsit még várnunk kellett, de 18:15 körül már a kezünkben fogtuk. Tájékoztattak bennünket, hogy csak 18:45-kor lehet bemenni, addig várnunk kell, ezért leültünk egy kicsit pihenni. Amíg a jegyre vártunk én csináltam pár képet, amiről tudtam, de sajnos csak egy nagy promóciós "fényképező tábla" és egy poszter volt.  10 perccel később arra lettünk figyelmesek, hogy egyre hosszabb sor kezd kibontakozni a bejárat mellett, ahol már a jegy kiadásnál is ismerős arcokat is láttunk. Rögtön gondoltuk, hogy ha hamar akarunk bejutni nekünk is sorba kell állni. Megvettük a szokásos mozis kaját és rögtön beálltunk a sorba.
Nagyon jól tettük, mert 10 perc múlva hátranéztünk, akkor már láttunk egy kb. 15-20 méter hosszú sort, aminek mi még az elején álltunk. 20 perc kőkemény állás után, nagyon lassan elkezdtek beengedni minket a terem felé, de persze ez sem volt olyan könnyű. A terem előtt is kb. 10 percet még vártunk (ekkor már kezdtem egy kicsit ideges lenni), utána elkezdődött a székfoglaló, mert nem voltak a székek beosztva, oda ültél, ahol helyet találtál. Mi tesómmal egy jó hadi tervet követve, közép résztől egy kicsit lejjebb, pont a sor jobb szélére (a terem két részre osztódott, a lépcső a két rész között volt, mi a bal oldalon ültünk) foglaltunk helyet. Pár perc alatt sikerült is elhelyezkedni, miután hirtelen el is kezdődött a film. Vártam, hogy a filmforgalmazó szól pár szót, vagy valami, de semmi, rögtön belevágtunk. A filmről nem árulok el semmit, mert még sokatok nem látta, csak pár dolgot kiemelnék.
Először is a látványvilág rengeteget fejlődött. Csodálatos volt 3D-ben látni a Félvér Tábort és a többi helyszínt. Remek volt. A szörnyetegek sokkal élethűbbek voltak, de érdekes, mert az első filmben is, de itt még inkább. Egy rossz szót nem lehet rá mondani.
A színészek is sokat fejlődtek, nagyon tetszett mindenki. Főleg Clarisse. Megmondom őszintén, féltem a karaktertől, mert vagy nagyon jó lehet, vagy nagyon "kaki". De ő az első, rengeteg humoros percet szerzett a film alatt. Tyson pár jellemvonása hiányzott nekem, de nem szeretném elárulni mik, ha látjátok, rögtön tudni fogjátok. A többiek rendben voltak, mint az első filmben, szerintem még jobbak is.
A történet megáll a lábán külön filmként, mert minden fontos dolgot elmagyaráznak. De tényleg mindent, ha nem, akkor utalnak rá.
Tesóm úgy jött ki a moziteremből, hogy neki sokkal jobban tetszett, mint az első rész és szerintem is sokat fejlődött elődjéhez képest. A filmet egyébként szinkronosan adták, ha minden igaz úgy, ahogy majd 15-én is fogják. Remélem tetszett ez a kis összefoglaló és még jobban felkeltettem az érdeklődéseteket a film iránt. :)"
"Még egy mondat.: Talán számomra az előző filmhez képest a legnagyobb változást a Táboron vettem észre (meg persze Annabeth szőke haja, amivel szerintem nagyon jól néz ki), de nem árulom el mi az, remélem ti is észre veszitek ;)"







4 megjegyzés:

  1. A helyesírási dolgokért bocsánat, de tegnap este írtam és nem volt erőm átnézni!
    Ha minden igaz a hibák ki lesznek javítva! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Soma, kérésednek megfelelően kicsit javítottam a helyesírási hibákon.
      De, szerintem nem zavartak senkit! ;)

      Törlés
  2. Klassz beszámoló, izgalmas, mindig szeretem az ilyeneket, fordítani is, és milyen jó, hogy itt még azt sem kellett :)
    Jó szórakozást a Percy Jackson rajongóknak a filmhez!! :))

    VálaszTörlés