2013. augusztus 3., szombat

We Got This Covered: Exkluzív interjú a szereplőkkel és a rendezővel

A We Got This Covered egy exkluzív interjút osztott meg oldalán a Percy Jackson - Szörnyek tengere szereplőivel és rendezőjével. Az interjú igen terjedelmes és sok érdekes dolgot árulnak el a filmről, a karakterekről és a fim nézőkre gyakorolt hatásáról. Az interjú résztvevői: Logan Lerman (Percy), Alexandra Daddario (Annabeth), Leven Rambin (Clarisse), Brandon T. Jackson (Grover) és Thor Freudenthal (rendező).
A fordítás:
Interjú a Percy Jackson - Szörnyek tengere szereplőivel és rendezőjével

Logan Lerman visszatér ezen a nyáron a fiatal félisten szerepéhez és részt vesz egy utazáson, hogy beteljesítse sorsát a Percy Jackson - Szörnyek tengerében. A film Chris Columbus "Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak" című film folytatása, amiben Lerman visszatér Brandon T. Jackson-nal, aki Grover Underwood-ot alakítja és Alexandra Daddario-val, aki Annabeth Chase.

Hárman utaznak a feltérképezetlen Szörnyek tengere vizeire (más néven Bermuda-háromszög), annak érdekében, hogy megtalálják a varázslatos Aranygyapjút. További főszereplő ebben a folytatásban Leven Rambin, aki Clarisse La Rue-t alakítja, Árész félisten lányát, aki habozás nélkül lehervasztja a mosolyt Percy arcáról, amikor arra lehetősége adódik rá.

Nemrég meghívást kaptunk egy sajtótájékoztatóra, amit a Los Angeles-i Four Seasons Hotelben tartottak. Lerman, Jackson, Daddario és Rambin ott beszéltek a film forgatásáról, és a hozzájuk csatlakozott rendezőről, Thor Freudenthal-ról.

Csekkold le, mit mondtak az alábbiakban.

We Got This Covered: Amikor a színészek visszatértek ehhez a franchise-hoz, vissza tudtál gond nélkül térni a szerepedhez, vagy újra sikerült egyesítened magadat a karakterrel?
Alexandra Daddario: Azt hiszem, ez kicsit tényleg így volt. Már egy pár év eltelt az első film óta, de élvezetes volt visszamenni a nyári táborba. Jó volt, mert újra együtt lehettél a régi barátaiddal, és ez családias hangulatú volt, szóval jól érezhetted magad körülöttük. Vannak emberek, akire támaszkodhatsz, ha rossz napod van, vagy akkor is, ha egy jó napod után valakivel meg akarsz osztani valamit. Ez igazán nagy részét képezte mindennek, és azt hiszem, tényleg ez segített visszaesni a karakterhez. Most már tudjuk, mit kell csinálni a zöld háttér előtt, különböző helyekre eljutottunk életünk és karrierünk során, miután szerepeltünk az első filmben, úgyhogy ez egy nagyon izgalmas, jó kaland.
Brandon T. Jackson: Ezt összegeznem kell még (nevet).
Logan Lerman: Lehetőségem adódott visszabújni Percy régi cipőjébe. Ez nagyon szórakoztató volt.

We Got This Covered: Thor, láttuk, hogyan sikerült beemelned az új elemet a franchise-ba, ez pedig a víz. Mint filmrendező, milyen volt a vízzel való munka a számodra, és a színészeknek is további munkát jelentett ez? 
Thor Freudenthal: Nos, a víz határozottan hozzáadott nehézségeket. Vannak jelenetek a filmben, amiben hajón vannak a szereplők, sőt mentőcsónakban, és körülöttük a "Szörnyek tengere", ahogyan az a címben szerepel. Nem akartuk ezt a zöld háttér előtt csinálni a valóságban, szóval muszáj volt egy uszályon lennie a kis csapatunknak és a színészeknek, és oda-vissza utaztunk a tavon egész nap. Logikusan átgondolva, ez tartja a jelenetet életben, és nem veszíthetjük el közben rögtönző képességünket, és sokkal nehezebb az is, hogy olyan technikai berendezések vannak körülöttünk, amik biztosítanak minket a tenger megfelelő beállításával a háttérben. De amikor mindez sikerült bármiféle baki nélkül, hálát adtam a csapatnak és annak, hogy életre keltették ezt nekem. 
Alexandra Daddario: Ezt vagy megszokod ha tengeri beteg vagy, vagy sem (nevet).
Logan Lerman: Nem kellett sokat ázottnak lennünk, hiszen sokat tartózkodtunk a hajón. Ez egy pofás kis hajó volt, belül pedig nagyon fülledt. Voltunk New Orleansban, ráadásul a nyári időszakban, szóval hőség volt, ami miatt nehéz volt együtt dolgozni, de ezen kívül szép időszak és szórakoztató.
Az interjúnak még NINCS VÉGE, tovább olvasható a folytatásra kattintva!
We Got This Covered: Ennek a franchise-nak már évek óta részese vagy. Van bármilyen gondolatod arról, hogy ez a könyvsorozat és ezek a filmek miért vonzzák az embereket?
Alexandra Daddario: A személyes tapasztalatom az, hogy nagyon, de nagyon nehéz gyereknek lenni és igazán nehéz felnőni; és azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy ez így van. Ez a sorozat azt mutatja meg, hogy nem számít, miken mész keresztül, és az sem számít, hogy miért küzdesz vagy mi okoz nehézséget számodra, akkor is sikerrel kell járnod. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetsz az, aki lenni akarsz, vagy, hogy vannak csodálatos képességeid bizonyos hiányosságaid ellenére. Azt hiszem, ebben van valami nagyon inspiráló, és nagyon jó, hogy a részese lehetek, és ez az egyik oka, amiért az emberek imádják; ez egy ilyen inspiráló történet.
Brandon T. Jackson: Azt hiszem, a mai fiatal gyerekek részesei egy cinikus generációnak, és ez ad nekik valami jót, amiben hihetek. Nem kell sok könyvet vagy filmet látni ahhoz - hacsak nem könyvmoly vagy -, hogy tudd, pozitív üzeneteket hangsúlyozva közvetítenek a gyerekeknek, hiszen manapság a gyerekek is végzik saját kis dolgukat az interneten. Tehát, a pozitív hatalom nagyon, nagyon inspiráló tud lenni és nagyszerű ez a nemzedék, akiknek feltétlenül szükségük van erre.
Logan Lerman: Mindig van valami vonzó a rendkívüli helyzetben a gyerekek számára, szükség van a világ megmentésére. Ez őrületes és egyben szórakoztató.

We Got This Covered: A zenészek gyakran mondják, hogy csak annyira jók, amilyen az utolsó előadásuk volt. Percy is ebben szenved, amikor elkezdődik a film?
Logan Lerman: Igen, ez egy jó módja annak, hogy megtegye a következő lépést. Az első rész végén láthattuk, ahogyan hőssé válik, és most már nem hős többé. Ehhez hasonló gondolat jár a fejében: "Lehet, hogy csak szerencsém volt akkor. Ezt a dolgot csak én ismerhetem, el kell fogadnom, hogy átlagos félistennek kell lennem, ha tudok." Ez az emberi oldala, tudod, mire gondolok? Ez az, amikor meglátjuk a film elején; kételkedik magában.

We Got This Covered: Leven, szórakoztató, hogy barna és kemény csajjá változtál, tetszett a személyiséged kisebb mértékű átváltoztatása, ami végett így több lettél?
Leven Rambin: Igen, nagyon szerencsés voltam, hogy Thor képes volt elképzelni barna hajjal, így szőkén (nevet). Nem ez az első dolog általában, amit észreveszel, ha rám nézel, azt hiszem. Amikor feltettem a parókát (igen, parókát viseltem, nem festettem be a hajamat), és sokat változott a fizikumom, úgy éreztem, sokkal kevesebb gátlás volt bennem, és éreztem egy kis pimaszságot, hatalmat, valamint erőt. Valahogy az egész mögött a barna haj állt, ez adta az erőt és a magabiztosságot Percy szóbeli szívatásához.

We Got This Covered: Thor, hogyan képzelted el a folytatást még a megvalósítás előtt, hogy igazodjon az első film hangulatához?
Thor Freudenthal: Úgy éreztem, hogy az első filmmel nagyszerű munkát végeztek, és letettek egy mérföldkövet a világ számára. Amikor elolvastam a Szörnyek tengere könyvet, úgy éreztem, hogy rendesen zajlik az élet a táborban és egyéb helyeken, amiket nem feltétlenül láthattunk az első filmben. Amikor megalkottuk a tábort, meg akartam mutatni azt több nézőpontból, nem úgy, mint az elsőben. Ez nagyszerű módja annak, hogy kibővítsük a világot egy egésszé, és mindezt vizuálisan is átélhessük. Továbbá, ez a film döntő többségben a tengeren játszódik, ami hatalmas terület és nagyon széles, szóval ez szórakoztató volt. Eltekintve attól, hogy én csak vizuálisan képzeltem el, ahogy végül forgattam, és nem igazán tudatosan gondoltam ezt végig. Nem tudatosan, körülbelül így: "oké megpróbálok azon a határon belül mozogni, amit Chris Columbus létrehozott az első filmben." Ez csak olyan saját ingerlés, ritmus és rendezési sebesség érzése, és így tovább. A film anyaga ennyit engedett. Azt hiszem, a könyvek meglehetősen viccesek, van bennük egyfajta pimaszság és érdekesség, nem mindig viselkednek komolyan, és időnként ezt érvényesíteni akartuk a filmben.

We Got This Covered: Úgy tűnik, manapság nincs semmi olyan, amit meg ne lehetne alkotni vizuálisan, de voltak olyan mitikus lények, amik túl bonyolultnak tűntek ahhoz, hogy bele lehessen tenni őket a filmbe?
Thor Freudenthal: Hát... nem. Meg tudsz alkotni bármit, de a nehézség nem olyan nagymértékű, mint amilyennek te azt gondolod, és ha megoldod az akadályt, akkor megalkothatod azt. Sok gondolkodás és tervezés, valamint felülvizsgálat övezi az ötleteket, mielőtt belevágnál egy szörnyeteg megalkotásába. Pixelről pixelre haladunk, csak okosan ki kell használnod ezeket, hiszen nem számíthatsz rájuk teljes mértékben. Ebben a filmben van a legtöbb, amit más filmjeim óta csak megvalósíthattam, azt akartam, hogy megbizonyosodjanak arról a nézők, hogy elsősorban a karakterekkel/színészekkel tettünk meg mindent a siker érdekében, mert különben az egész film a nézők számára csak látványos kirakatberendezés lenne. A történet valójában róluk szól, nem másról. Miközben sikerült létrehoznunk egy csomó klassz, új teremtményt, addig igazán az irányított engem, mint egy leendő nézőt, hogy ezek a srácok miként fognak bánni velük.

We Got This Covered: A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" augusztus 7-én debütál, így ez a nyári filmes szezon utolsó időszakában érkezik. Mit akartál a közönséggel közölni, ami segít megkülönböztetni ezt a filmet és ami elkülöníti ezt a többitől?
Thor Freudenthal: Igazán jó kérdés. Azt hiszem, maga az anyag és a gyerekek érzéseire való hatás ötlete, amikor úgy érzik, hogy gyengébbek és ennek ellenére sikereket érnek el, ez egy jó dolog. Az új történet kényszerített engem arra, hogy megmutassuk ebben a filmben, Percy miként tudja meg, hogy létezik egy féltestvére és ez a kapcsolat a film végéig alakul, mindeközben olyan helyekre jutnak, amikre te nem is számítasz. 
Azt hiszem, amit a közönség vár az az, hogy remélhetőleg rengeteget szórakoznak majd, együtt nevetnek a karakterekkel, átérzik a karaktereket, és érzelmileg is velük lehetnek, és részük lehet egy ütős-zúzós, látványos kalandban. Szerintem a közönség nagy része átérzi majd, amit én szerettem volna megmutatni. Úgy készítettem a filmet, ahogy leginkább látni szerettem volna azzal a vággyal, hogy van valami, ami megnevettet, és érzéseket kelt bennem, ezért úgy gondolom, benne van minden és remélhetőleg átjön majd az érzés mindenkinek.

Ezzel vége az interjúnak, és szeretnénk megköszönni mindenkinek a beszélgetést. Győződj meg minderről és nézd meg a Percy Jackson - Szörnyek tengerét, ami augusztus 7-én kerül a mozikba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése