2013. február 15., péntek

Ajánló: Egy különc srác feljegyzései

Logan Lerman filmje, az Egy különc srác feljegyzései a napokban jelent meg külföldön DVD és BD formájában, egészen pontosan 2013. február 12-én. Magyarországi megjelenésről eddig nincs hír.
Logan a főszereplő, Charlie bőrébe bújt a filmadaptációban. A filmben olyan nagy sztárokkal dolgozott együtt, mint Emma Watson (a Harry Potter-sorozatban Hermione megtestesítője, mellesleg a kedvenc színésznőm); Nina Dobrev (a Vámpírnaplók Elenája); Johnny Simmons (A kopasz osztag, Kutyaszálló); Dylan McDermott (A hírnök, Nagyágyúk); Kate Walsh (Grace klinika, Doktor Addison); Ezra Miller és Paul Rudd (Jóbarátok, Felkoppintva, Anyád lehetnék).
Stephen Chbosky írta a könyvet, valamit ő rendezte a saját munkájából készült filmadaptációt is!

Azért Logan filmes múltját is érdemes megemlíteni, hiszen elég nagy filmek kapcsolódnak a nevéhez: a Percy Jackson-filmek; A 23-as szám; Pillangó-hatás; Gamer – Játék a végsőkig; Egyetlenem; Mi kell a nőnek?; A hazafi; A három testőr 2011-es feldolgozása; stb…
Karrierje során olyan nevekkel dolgozhatott együtt (a fentieken kívül), mint Ashton Kutcher; Milla Jovovich; Orlando Bloom; Renée Zellweger; Kevin Bacon; Aaron Eckhart; Jessica Alba; Elizabeth Banks; Russell Crowe; Christian Bale; Jim Carrey; Gerard Butler; Drew Barrymore; Brittany Murphy; Peter Facinelli; Mel Gibson; Joely Richardson; Jason Isaacs és Heath Ledger. Persze még lehetne sorolni.

Engem a könyv és a film is nagyon megfogott (főleg a könyv), szóval csak ajánlani tudom mindenkinek Charlie történetét!

A könyv (és film) hivatalos ajánlója a kötet fülszövegről:
"Az élet, a szerelem és a barátság regénye" - Az "Egy különc srác feljegyzései" című könyv elbeszélője egy tizenöt éves középiskolás srác, Charlie. Furcsának és magányosnak érzi magát, mintha a pálya széléről, kívülállóként figyelné a körülötte zajló eseményeket. Egy nap elhatározza, hogy leveleket ír egy ismeretlennek, aki akár a barátja is lehetne. Ezekből a levelekből aztán szép lassan - olykor mulatságosan, olykor meghatóan - egy cseppet sem átlagos tinédzsert ismerhetünk meg. Charlie kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja élni a saját életét, miközben menekül is előle, és ez a kettősség különleges, járatlan utak bejárására kényszeríti: családi drámák sora, új barátok, az első randevú, szexualitás, drogok... Chbosky regénye a lélek legmélyebb rezdüléseit tükrözi, miközben felidézi az olvasóban a felnőtté válás nehéz, semmi mással össze nem hasonlítható éveit.
A kötet megjelenése óta több mint 1 000 000 példányban kelt el és hatalmas vitákat gerjesztett, miközben a tinédzserek megkerülhetetlen kultuszregényévé vált világszerte. Ellentmondásos módon egyszerre tiltott könyv és kötelező olvasmány az amerikai középiskolákban. Ez a regény ugyanazt jelenti a 21. századi tinédzsereknek, mint amit a "Zabhegyező" jelentett a szüleik generációinak.
ITT bele tudsz olvasni a könyvbe az Alexandra kiadó jóvoltából!

A film előzetesét itt nézheted meg:
 
A film díjait megnézheted a folytatásra kattintva!
A film díjai:
People's Choice Awards 2013: Legjobb dráma; Legjobb drámaszínésznő - Emma Watson
Boston Society of Film Critics Award 2012: Legjobb férfi mellékszereplő – Ezra Miller
Hollywood Film Festival 2012: Reflektorfény díj – Ezra Miller
Indiana Film Critics Association Award 2012: Legjobban adaptált forgatókönyv
National Board of Review Awards 2012: Legjobb film
San Diego Film Critics Society Award 2012: Legjobb női mellékszereplő - Emma Watson; Legjobb filmes csapat
Utah Film Critics Association Award 2012: Legjobban adaptált forgatókönyv


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése