2013. február 13., szerda

Ismerd meg a szereplőket: Rachel Elizabeth Dare

Rachel Elizabeth Dare egy művészi beállítottságú lány, intelligens és kedves. Magas és vékony lány, arca szeplős. Haja göndör és vörös színű; szeme zöld. 

Önkéntes munkát vállalt jótékonysági rendezvényeken, hogy ezzel is segítse az iskolák területén nyitva tartani a művészeti programokat és helyszíneket. Halandó szülei vannak, így ő is teljesen halandó. Apukája egy gazdag üzletember, viszont nincs jó kapcsolatuk. Apja egy bevásárló központ építtetésével még jobban magára haragította lányát, Rachel szerint ezzel hozzájárult Mr. Dare a Nagy Pán megöléséhez, mert nem tisztelte a természetet.

Ami azonban megkülönbözteti a közönséges emberektől, hogy megvan az a különös képessége, amivel képes átlátni a Ködön, mely elfedi az istenek és a szörnyek valódi alakját a halandók elől. A sorozatban még bírnak néhányan ezzel a képességgel, pl.: Sally Jackson, Frederick Chase, May Castellan, Maria di Angelo. 

Percyvel először a Hoover-gátnál találkozott, mikor a Percyéket csontvázkatonák üldözték, ’A titán átkában’. A negyedik részben újra találkoztak és Percy elmesélt neki mindent erről a különös világról. Ő nagyon nyitott volt a témára, és elfogadta, hogy Percy egy félisten, valamint léteznek istenek, félvérek és szörnyek. A labirintusban is a csapat segítségére volt, talált egy elrejtett bejáratot, Kronosztól sem riadt vissza. A labirintusban is tudott közlekedni, meglátta a csapdákat.
 
A történet folytatásában egy burkolt szerelmi háromszög kezdett kialakulni. Percy nagyon tetszett neki, romantikus érzelmeket is táplált iránta, amit Annabeth észrevett és attól kezdve féltékeny lett Rachelre. Közben Annabeth nem is sejtette, hogy Rachel őrá próbálta meg felhívni Poszeidón fiának figyelmét, viszont Percy nem értette meg Rachel utalgatásait Annabethre. Mint tudjuk, végül a sors összehozta Percyt és Annabeth-t. 
 
’Az utolsó olimposziban’ egyre több látomása támadt, érezte, hogy New Yorkban nagy baj van. A csata végére oda is ért, aztán elkötötte Percy pegazusát, Fekete Pétert. A Félvér tábor felé vette az irányt, mert tudta, hogy ott a helye. Majd végül a képességének köszönhetően ő lett Delphi új Orákuluma. Ettől kezdve Rachel jósolta meg a nagy próféciákat a jövő hős-generációja számára. 

Ha jobban szeretnéd megismerni Rachelt, olvasd el a könyvsorozatot! 
A folytatásban elolvashatod Rachel Orákulummá válását!
„Apolló! - ismertem fel.
Az isten rám kacsintott, aztán szája elé tette az ujját.
- Rachel Elisabeth Dare! - szólította meg. - Megáldottak az előrelátás képességével, de az áldás egyben átok is! Biztos vagy benne, hogy mégis vállalod a próbát?
Rachel bólintott.
- Ez a sorsom.
- Elfogadod az ezzel járó kockázatot?
- Igen.
- Akkor folytassuk! - mondta az isten. Rachel lehunyta a szemét.
- Elfogadom a rám rótt szerepet. Az életem Apollónak szentelem, az Orákulum Istenének. Szememmel a jövőbe tekintek, és magamhoz ölelem a múltat. Testembe fogadom Delphi szellemét, az Istenek Hangját, a Talányokban Beszélőt, a Sors Látnokát.
Nem tudom, honnan szedte ezeket a szavakat, de csak úgy ömlöttek belőle, miközben a Köd oszlani kezdett. A múmia szájából zöld füst kúszott ki, és vastag pitonként Rachel lába felé tekergett. A múmia lassan szétmállott. Végül nem maradt más belőle, csak egy marék por egy halom festett göncön. A Köd újra körbevette a lányt.”
 Az utolsó olimposzi, 341-342. oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése