2013. február 8., péntek

Ismerd meg a szereplőket: Thália Grace

Thália Grace egy félisten, december 22-én született. Apja az istenek és a villámok ura, az ég istene: Zeusz. Anyja kezdetben szép színésznő volt, miután Zeusz elhagyta alkoholproblémái adódtak, és Ms. Grace instabillá vált. Van egy öccse: Jason, aki szintén félisten. Nico és Bianca di Angelo, valamint Percy Jackson unokatestvére. Haja fekete színű, szeme kék.

Tíz éves korában szökött el otthonról, ehhez nagyban hozzájárult öccse eltűnése. Miközben saját útját járta belebotlott a 14 éves Luke-ba, Hermész fiába. Számos szörnyet sikerült legyőzniük, közben barátok lettek, majd mélyebb érzelmeket is tápláltak egymás iránt. Őrzője Grover volt, legjobb barátai Luke Castellan és Annabeth Chase.
Barátaival és őrzőjével együtt érkezett meg a Félvér táborhoz, ahová végig szörnyek üldözték őket. A tábor határánál azonban a többieket mentvén hátramaradt, egymaga szembeszállt az ellenséggel. A harc szomorú véget ért, a szörnyek legyőzték Tháliát, de még halála előtt Zeusz megszánta és egy fenyőfává változtatta lányát. A fa hosszú ideig magányosan állt a tábor határvonalán, egy láthatatlan kerítéssel egyvonalban, melyen a szörnyek nem juthatnak át.
 
Később a fát megmérgezték, ezért haldokolni kezdett, ám Percy és bátor hős csapata felkerekedett megszerezni az Aranygyapjút, átszelve a Szörnyek tengerét. A gyapjú olyannyira meggyógyította Tháliát, hogy újra testet ölthetett (ezelőtt két évvel halt meg Thália anyukája). A titán átkában csatlakozik Artemisz vadászaihoz, így halhatatlanná változik. A vadászoknak fontos feladatuk van, hiszen nekik kell levadászniuk a szörnyeket, amik időről-időre feltámadnak. A végső csatában pedig segít harcolni a titánok ellen, Az utolsó olimposziban. 

Thália saját jellemzői/képességei: Irányítani és befolyásolni tudja a Ködöt, ami elrejti az ő mitologikus világukat a halandók elől. Tud elektromos áramot termelni. Irányítani tudja az elektromosságot, a villámlást, az eget.
Thália birtokolja Égiszt, ami nem más, mint egy pajzs; hétköznapi állapotban pedig egy ezüstkarkötő. (Emlékezz: Percy kardja, Anakluszmosz pedig egy átlagos golyóstollnak tűnik!) A vadászok közé lépve kapott íjat és nyilat. 

Ha jobban szeretnéd megismerni Thália különös történetét, olvasd el a könyvsorozatot! 
Kíváncsi vagy mennyi idős is valójában Thália?
„Amikor fává változott, tizenkét esztendős volt, ez hét évvel ezelőtt történt. Tehát évek tekintetében a tizenkilencedikben járhatott. De ő maga nem érezte magát idősebbnek tizenkettőnél. Ránézésre valahol a kettő között lehetett. Amennyire Kheirón meg tudta állapítani, fa állapotában is múlt felette az idő, csak sokkal lassabban.
Apollón megveregette ajkát ujja hegyével:
- Te tizenöt éves vagy, majdnem tizenhat.
- Honnan tudod?
- Hé, én vagyok a jósok és jövendölők istene is. Tudok egy-két dolgot. Egy hét múlva lépsz a tizenhatodikba.
- A születésnapomon! December huszonkettedikén.”
A titán átka, 50. oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése