2013. február 6., szerda

Ismerd meg a szereplőket: Grover Underwood

Grover Underwood a történet kezdetekor (A Villámtolvaj) 28 éves, de úgy fest, mintha tizenkettő lenne. Grover egy szatír, úgyhogy ez abszolút nem meglepő.
 
A fiú egy erdei félisten, deréktól lefelé pedig kecske alakú. A homlokán apró szarvacskák vannak, amik a történet előrehaladtával egyre nagyobbra nőttek, fülei hegyesek, orra kampós. Civilként mankókat használ a közlekedés könnyítésére, így nem tűnhet fel az embereknek/halandóknak az érdekes járása. Szarvkezdeményeit pedig sapkával leplezi. Haja vöröses színű, szeme barna. A Félvér tábor lakója.
 
A családjáról mindössze annyit tudni, hogy volt egy Ferdinánd nevű nagybácsikája, akit Medúza kővé változtatott.
Életcélja a Nagy Pán (a pásztorok kecskeszarvú és -lábú istenének) felkutatása volt, akit a Csata a labirintusban c. kötetben meg is talál egy barlangban. Az utolsó rész végén a Tanács elismeri munkáját a titánok elleni csatában tanúsított bátorsága miatt. Másik feladata Percy állandó védelmezése, útmutatás a hős számára, biztonságban kísérni őt küldetései során. 

Grover képességei: Beszélgetni tud az állatokkal, a természet szellemeivel. Messziről kiszagolja a szörnyeket és a félvéreket. Érzékeli mások érzéseit, érzelmeit.
Rendelkezik egy kis késsel, és egy fából készült pánsíppal*. Zenéjével hatni tud a természetre. Grover különös ajándéka még a Pánik (egy Pántól kapott áldás), mellyel az ellenségbe bele tudja táplálni a félelmet és menekülésre ösztönzi azt.
* A mitológiában gyakran ábrázolták a szatírokat és a Pánt pánsíppal, amint szórakoztatják a nimfákat. 

A Félvér táborban egy őrző munkakört tölt be, mely keretében fel kell kutatnia a halandók között élő hősöket és a táborba kell őket vinnie, hogy nyáron vagy akár egész évben kiképezhessék őket a szörnyek elleni harcra. Grover találta meg a három főisten gyermekeit: Percy Jacksont (Poszeidón), Thália Grace-t (Zeusz), Nico és Bianca di Angelo-t (Hádész). Rajtuk kívül még Annabeth és Luke megtalálója is. Legjobb barátai Percy és Annabeth. Régen Luke-kal is jóban volt, de a fiú Kronosz mellé állása után ez a kötelék megszakadt. 

Ha jobban szeretnéd megismerni Grovert, olvasd el a könyvsorozatot! 
A folytatásban elolvashatsz egy kis részletet a szatírról!
Percy ilyennek látta Grovert civilként:
„Vézna gyerek. Ha valami bántja, sír. Biztos bukott már pár osztályt, mert hatodikos létére már csupa pattanás, és az állán szakáll pelyhedzik. Ráadásul rokkant. Életre szóló felmentést kapott tornából, mert a lábizmaival nem stimmel valami. Furcsán jár, mintha minden lépés fájna neki, de ne dőlj be ennek! Látnod kellene, hogy tud futni, amikor a menzán húsoschilis tortilla van ebédre.”
 A Villámtolvaj, 7. oldal

1 megjegyzés: