2014. február 8., szombat

Készülőben a Percy Jackson musical!

A Hypable oldalán olvasható egy cikk, miszerint egy Off-Broadway (kisebb színház, mint a Broadway) Percy Jackson musical van készülőben, "The Lightning Thief" (azaz "Villámtolvaj") címen. Érdekes ötlet, és még jól is elsülhet! Kár, hogy megint egy tengerentúli produkcióról van szó. Lássuk a részleteket:
'Percy Jackson' musical van készülőben az Off-Broadway színpadán

A Backstage.com casting-felhívásai szerint egy professzionális off-broadway cég, a TheaterWorks, piacra dob egy musicalt, mely "A villámtolvaj", a Percy Jackson-sorozat első része alapján készül.
TOVÁBBI RÉSZLETEK A FOLYTATÁSBAN!
Úgy látszik, a főbb szerepeket idősebb színészek alakítanák, mint a filmadaptációban. Maga Percy egy 18 éves vagy idősebb színész lesz, de a leírás alapján a könyvbeli 12 évesként lesz ábrázolva.

Több szereplő leírása is szerepel a listán, ami felfed néhány részletet. Itt van Percy-é és Groveré:

- Percy Jackson: "a leghihetőbben kell alakítani egy 12 éves tinit, aki rájön, hogy egy félisten, történetünk hőse, erős jelenléttel rendelkezik, humoros, rendkívül szimpatikus, kissé temperamentumos és nagyon türelmetlen, de rendkívül hűséges és bátor, akár Daniel Radcliffe, a fiatal Johnny Galecki vagy Toby Maguire; erős pop-rock tenor hang."

- Grover: "egy gondtalan szatír, olyan, mint egy hippi gyerek, Percy Jackson legjobb barátja és védelmezője, nagyszerű hanggal kell rendelkeznie és erős komikus jellemmel, akár Josh Gad, Jonah Hill vagy a fiatal Ashton Kutcher; folk/pop tenor hang."

- Clarisse: "bármilyen testi fizikum támogatott, a legaljasabb és legkeményebb lány a táborban, továbbá alakítania kell Sally karakterét, Percy anyjáét, Mrs. Dodds-t, az Orákulumot, Em nénit; rockos beütésű szoprán hang."

A további casting-felhívásokat ezen a linken elolvashatjátok.

A show-t a tervek szerint Stephen Brackett rendezi és Joe Trach írja szöveget. A zenét és a dalszövegeket Rob Rokicki prezentálja.

A casting-felhívások már lezárultak, a show március 17-től 27-ig fog futni Lucille Lortel Theatre-ben, egy Off-Broadway színházban, New York Cityben. Ezt követően várható, hogy turnéra indul a show.

Összegyűjtöttem további részleteket a musicalről a Backstage.com oldalról:
  • A koreográfiáért Sam Pinkleton felel, a casting vezetője Caroline Kaiser, a művészeti rendező pedig Barbara Pasternack.
  • A casting egy új musicalhez lett meghirdetve, mely alapjául Rick Riordan Percy Jackson-sorozatának első része szolgál, "A villámtolvaj".
  • A próbák március 6-tól 16-ig tartanak majd, a show pedig 17-től 27-ig fut.
  • A műsort különböző helyszíneken is be fogják mutatni, nyáron a Lucille Lortel Theater-ben rendszeresen bemutatják.
További szereplőleírások:

- 30-39 éves férfit keresnek Mr. Brunner/Kheirón/Poszeidón/Hádész szerepére: 30-50 éves férfiak alakítása, bármilyen testi fizikum támogatott, sokféle karakter eljátszására képes színész kell, nagyszerű humorral rendelkezzen és felnőttes megjelenéssel, akár Chris Seiber, John Lithgow vagy Pierce Brosnan; erős tenor hang.

- 18 éven felüli férfit vagy nőt keresnek Luke szerepére: táborvezető, Hermész fia, az a típusú fiú, akit nagyobb testvérednek kívánnál, hűvös és karizmatikus, továbbá alakítania kell Gabe Ugliano karakterét, Percy undorító mostohaapját, valamint Árészt, a háború istenét; pop baritenor hang.

3 megjegyzés:

  1. Az ötlet...hmm...érdekes! :D Beindította a trollkodós fantáziámat :D Milyen dalok lehetnének egy ilyen produkcióban, de komolyan? A Disney filmek alapján jutott eszembe egy két idétlenség. ,,I wont say I'm the Lightning thief" ,, I can go to the Underworld", vagy Son of Poseidon ? :D ( Nem is hülyeség! Son of Poseidon look to the sea, lift your spirit set it free! :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háhá ez de jó :D Amúgy én is elgondolkodtam már ezen, de nem jutottam sokáig :'D

      Törlés
    2. Tudom, fáj a humorom :D :D :D Ez egy olyan dolog volt, amiből viccet kellett csinálnom! De ettől még lehet, hogy egy színvonalas prodáksön lesz :D

      Törlés