2014. február 4., kedd

The Boston Globe: Rick Riordan interjú

A The Boston Globe megosztott egy viszonylag rövidebb terjedelmű interjút, melyet Rick Riordannal készítettek. Erről maga a szerző is beszámolt hivatalos blogoldalán.
Titokzatos férfi
Rick Riordan, a fiatal felnőttek számára készült "Percy Jackson" könyvek bestseller szerzője, aki tavaly Texast elhagyva Bostonba költözött, új városában dolgozik könyvein.
Ez az idősebb fiam első éve a főiskolán. Kreatív írást akart hallgatni. Megnéztünk különféle főiskolákat, és nagy imádta Bostont. Fél úton a város felé még nem voltunk biztosak benne, mit is akarunk pontosan, és a fiam sem volt benne biztos, hogy ezt akarja-e. Nagyon közel állunk egymáshoz a családban. Így júniusban ideköltöztünk és nem is lehetnénk boldogabbak. 
Az interjú a folytatásban olvasható tovább!

Robert B. Parker valóban az az író, aki belerántott ebbe a rejtelmes műfajba, így mindent, amit Bostonról megtudtam, azt a Spenserből* és bostoni regényeiből tanultam meg. Az itteni kultúrának köszönhetően Boston egy csodálatos hely, a hangulata és a történelme miatt is. A feleségem, aki New York-i, nagyon otthonosan érzi magát itt. Az évszakok változásának látványa, séták a macskaköves utcákon és a régi barna homokköveken, ez az egész nagyon ismerős neki. Azt hiszem, ez nagyon szép élmény számára és ezt meg tudja osztani velem és két fiunkkal.

A következő sorozatom a norvég mitológiáról fog szólni. Egyfajta kutatást is végzem most, hiszen ez Bostonban fog játszódni. Csomó kapcsolódási pont van, amiket addig nem vettem észre a vikingek és Boston és a norvég mitológia között, amíg bele nem vágtam. Ez 2015-ben fog megjelenni.

San Antonióban vettünk egy házat öt évvel ezelőtt és megfelelőnek találtam azt a külső viharos zöldesszürke színei miatt, így aztán a Zeusz nevet kapta. Szóval a házat Zeusz-háznak (vagy Zeusz házának) neveztük. Amikor Bostonba költöztünk nem terveztem újra hasonlót, de ennek az 1870-es háznak a belső színeit Athéné fehérre festettük. Természetesen ez lett az Athéné-ház. Bárhol tudok írni, ez egy igazán remek hely az írás számára. A háznak jó írói karmája van.

* Spenser: Robert B. Parker 40 részes könyvsorozata

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése