2014. február 26., szerda

30 napos Percy Jackson kihívás: 28. nap

Az oldal születésnapja alkalmából és a chat-en látott aktivitásotoknak köszönhetően úgy döntöttem, most jött el az ideje egy Percy Jackson kihívást indítani! A kihívás 30 napig fog tartani, és minden nap egy kérdést fogok feltenni a Percy Jackson-könyvekkel kapcsolatban, melyre KOMMENT / MEGJEGYZÉS formájában várom a válaszaitokat! Örülnék, ha kifejtenétek a választásotok okát is! (Saját válaszomat az aktuális bejegyzés folytatására kattintva olvashatjátok el, ha kíváncsiak lennétek rá...)
Megjegyzés: A kérdések csak a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozatra vonatkoznak!

Legyetek szívesek ne chat-en válaszolni a feltett a kérdésekre, mert ott egyéb/hétköznapi témákról is szó van, így össze-vissza keverednének a válaszok és nem lehetne őket megfelelően megvitatni sem! Így sokkal átláthatóbb, ha az adott kérdéshez tartozó bejegyzéshez szóltok hozzá, és ezeket hosszú idő után is vissza tudjuk/tudjátok olvasni! Sőt, így bővebben meg tudjátok indokolni a választ!
FONTOS INFORMÁCIÓ: Nem csak Google+ vagy Gmail fiókkal tudtok névvel megjegyzést írni, hiszen a "Megjegyzés írása, mint" résznél a "Név/URL -cím" lehetőség kiválasztásával megadhatjátok beceneveteket (illetve ha szeretnétek, akkor az URL részhez e-mail címeteket is megadhatjátok, de nem kötelező kitölteni ezt a részt).

28. kérdés:
Melyik az a jelenet, amit nagyon szívesen láttál volna a „Villámtolvaj” filmben?
Például az egyik jelenet, amit hiányoltam: a fúriák megtámadják Percyéket a buszon. Annyira vártam ezt a pillanatot, amikor a moziban néztem a filmet, de elmaradt.

A másik pedig: a vízi vidámpark, ahol Árész és Aphrodité találkozgatott. Megnéztem volna az ide helyezett csapdát, amikor az Erósz-szobrok íjaikkal támadásba lendültek. (Egyben mókás is lett volna.)

15 megjegyzés:

  1. Hiányoltam azt a részt mikor találkoznak Árésszal, és amikor a tónál kiderül, hogy kinek a fia Percy, az egyik kedvenc jelentem, sajnálom, hogy másképp oldották meg...

    VálaszTörlés
  2. Nekem is pont az a kettő lenne amit Geri írt.

    VálaszTörlés
  3. Nos, nálam a leggázabb az volt, hogy mi az, hogy nincs Kerberosz az Alvilágban? Na, meg szerintem nem volt jó megoldás, hogy Kheirón csak odavitte Percyt, hogy ,,Nesze, ez lesz a házad, mert Poszeidón az apád". Ha úgy tudta volna meg, mint a könyvben, az jobb lett volna. Hiányoltam Árészt. Ja, és hát azért valljuk be, azt a vécés jelenetet is megnéztem volna....XDD El tudom képzelni, ahogy egy jó nagydarab csaj rángatja Logant a fürdőszobába, hogy vécékefének használja a fejét :D :D :D

    VálaszTörlés
  4. Először is a koruk nem jó.12 évesnek kellett volna lenniük.Annabetht szívesen láttam volna szőken.
    Nekem még azon kívül amit Geri elmondott meg a Crusty-s rész is tettszett volna.

    VálaszTörlés
  5. az egész film szra úgy ahogy van én mikor elkezdtem nézni 20 perc után abba is hagytam... -,-"

    VálaszTörlés
  6. Nekem úgy ahogy van nem tetszett a film :/

    VálaszTörlés
  7. Az elején, amikor Clarisse ,,felavatta" Percy-t, a vízi vidámparkos rész és az Árészos jelenetek nekem nagyon hiányoztak.

    VálaszTörlés
  8. A Vízivilágos rész és mikor Poszeidón kinyilvánítja fiának. Azokat kár volt kihagyni. Én amúgy még Dionüszoszt is hiányoltam a 'Peter Johnson'-dologgal. :D Mármint az elsőben. A Szörnyek Tengerébe már beletették utólag...

    VálaszTörlés
  9. Nekem a Vízividámoarkos rész nagyn hiányzott! :(

    VálaszTörlés
  10. Én hiányoltam Clarisset és a vécés jelenetet, Dionüszoszt, Annabeth szőke haját (nem tetszett az életkoruk), amikor Poszeidón kinyilvánítja, hogy Percy a fia, hiányzott Árész, és a Crustys jelenet. Egyszóval szinte mindent hiányoltam. Igaz, a filmet előbb láttam, de mikor elolvastam a könyvet, csalódott voltam a filmmel kapcsolatban. A film külön megállja a helyét, mert jól sikerült, de úgy, hogy a könyv alapján készült hááát.... Az a lényeg, hogy a könyv sokkal jobb mint a film, de a film se rossz. :)

    VálaszTörlés
  11. Clarisset és vécéjét, Árészt, a Vizivilágot és a kimérát

    VálaszTörlés
  12. Mindent. Én minden létező jelenetet hiányoltam a filmből, de legjobban azt, amikor kiderül, kinek is a fia Percy.

    VálaszTörlés
  13. Sokmindent hiányoltam, de legjobban a Vízivilágosat, az Árésszal való csatát, és a "beavatást" Clarisse-szal. A második részt szerintem sokkal jobban oldották meg, az elsőt eléggé elszúrták (a könyvhöz képest).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyvhöz képest tényleg nem olyan jó az első rész, viszont ha elhatárolódunk tőle, egész élvezhető lesz. (főleg a látványvilága, ami szerintem jobban sikerült, mint a második résznél)

      Törlés
  14. A zászló zsákmányoló játék sajnos teljesen át lett írva én azt hiányoltam meg azt hogy a végén Percy-t átverte Luke és becsalogatta az erdőbe amikor a pókot "ráuszította"

    VálaszTörlés