2014. február 5., szerda

30 napos Percy Jackson kihívás: 7. nap


Az oldal születésnapja alkalmából és a chat-en látott aktivitásotoknak köszönhetően úgy döntöttem, most jött el az ideje egy Percy Jackson kihívást indítani! A kihívás 30 napig fog tartani, és minden nap egy kérdést fogok feltenni a Percy Jackson-könyvekkel kapcsolatban, melyre KOMMENT / MEGJEGYZÉS formájában várom a válaszaitokat! Örülnék, ha kifejtenétek a választásotok okát is! (Saját válaszomat az aktuális bejegyzés folytatására kattintva olvashatjátok el, ha kíváncsiak lennétek rá...)
Megjegyzés: A kérdések csak a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozatra vonatkoznak!

Legyetek szívesek ne chat-en válaszolni a feltett a kérdésekre, mert ott egyéb/hétköznapi témákról is szó van, így össze-vissza keverednének a válaszok és nem lehetne őket megfelelően megvitatni sem! Így sokkal átláthatóbb, ha az adott kérdéshez tartozó bejegyzéshez szóltok hozzá, és ezeket hosszú idő után is vissza tudjuk/tudjátok olvasni! Sőt, így bővebben meg tudjátok indokolni a választ!
FONTOS INFORMÁCIÓ: Nem csak Google+ vagy Gmail fiókkal tudtok névvel megjegyzést írni, hiszen a "Megjegyzés írása, mint" résznél a "Név/URL -cím" lehetőség kiválasztásával megadhatjátok beceneveteket (illetve ha szeretnétek, akkor az URL részhez e-mail címeteket is megadhatjátok, de nem kötelező kitölteni ezt a részt).

7. kérdés:
Szerinted melyik a „Percy Jackson és az olimposziak” sorozat legszomorúbb pillanata, eseménye?
Ez elég nehéz kérdés, mert (sajnos) elég sok ilyen pillanat adódik a könyvekben. Ha ki kellene emelni egyet, akkor az talán Luke édesanyjának története lenne. Egyszerűen szomorú May Castellan sorsa. A sorozat talán legdrámaibb pontja, amikor bepillantást nyerünk Luke és édesanyja háttértörténetébe.
"Egy szempillantás alatt befaltam a vacsorát, és Nico is úgy habzsolt, mintha régen nem evett volna.
- Finom volt! Köszönöm, Hesztia! - mondtam. Az istennő bólintott.
- Hogy sikerült a látogatás May Castellannál?
Vacsora közben szinte el is feledkeztem a fénylő szemű, őrült mosolyú asszonyról, akit hirtelen megszállt valami vagy valaki.
- Tudja, mi történt vele? - kérdeztem.
- Egy áldással született. Átlátott a Ködön.
- Mint az anyám - mondtam, és gondolatban hozzátettem: és mint Rachel. - De az a világító szempár...
- Néhányan még a többieknél is élesebben látnak, és ez már nem áldás, hanem átok. May Castellan kezdetben ígéretes tehetség volt. Ezzel vonta magára Hermész figyelmét is. Gyönyörű fiúgyermekük született. Egy ideig boldogan éltek. Aztán az asszony túl messzire merészkedett.
Eszembe jutott, amit May Castellan mondott egy fontos állásról, amit felajánlottak neki, és amibe végül is belebukott. Azon tűnődtem, vajon milyen munka viselheti meg ennyire az idegeket.
- Az egyik percben még boldog volt - meséltem -, aztán a másikban rettegni kezdett a fia sorsa miatt, mintha sejtette volna, hogy Kronosszá változott. Mi történt, hogy így... megbomlott az elméje?
Az istennő arca elsötétedett.
- Erről nem szívesen beszélek. De May Castellan túl sokat látott. Ha meg akarjátok érteni az ellenségeteket, Luke-ot, meg kell értenetek a családját.
Eszembe jutottak azok a szomorú újságkivágások May Castellan mosogatója fölött. Vajon az asszony már Luke kiskorában is őrült volt? Az a zöld szempár egy kilencéves fiú számára elég ijesztő lehet. És ha Hermész nem látogatta őket, ha kettesben hagyta az anyjával évekig...
- Nem csodálom, hogy Luke lelépett. Persze, nem szép dolog faképnél hagyni az anyját, de mégis, elvégre még csak gyerek volt. Hermésznek nem lett volna szabad magukra hagyni őket.
"
- részlet "Az utolsó olimposzi" c. kötetből

24 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg nehéz kérdés. Sok szomorú pillanata van a könyvsorozatnak, de szerintem a legszomorúbb Charles Beckendorf és Silena Beaugard halála. Amikor Silena meghalt, könnyeztem. Igazából a sorozat elején nem volt nagyon szimpatikus, de amikor Clarisse páncélját felvette, és kiállt a drakón ellen, belopta magát a szívembe. Szóval szerintem az ő haláluk a legszomorúbb ebben a könyvsorozatban.

    VálaszTörlés
  2. Sok ilyen van, én mégis Silena halálát tartom annak, ami több másikkal egyetemben leginkább megmozgatta a szívem..

    VálaszTörlés
  3. Sok szomorú pillanat van a sorozatban, de talán legjobban Luke, Bianca, Zoe és Silena halála volt.

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek Karolina Rigo-val.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem az a pillanat volt a legrosszabb, amikor Dr. Tüske elrabolta Annabethet és Percy látta álmaiban az ő szenvedését

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg nagyon rossz volt, Percy által jobban izgulhattunk Annabeth-ért. Feszültséggel teli pillanatok voltak!

      Törlés
  6. az a rész amikor Annabeth azt mondja h "Familiy Luke, you promised"

    VálaszTörlés
  7. Számomra is May Castellan története, hiszen elképszető mennyi szenvedett azaz asszony...

    VálaszTörlés
  8. Nekem is az a rész volt a legszomorúbb, amikor Annabeth-t elrabolja Dr. Tüske és az ő szenvedése. Ezenkívül nagyon szomorú volt még Silena és Charles Beckendorf halála.
    May Castellan története számomra ijesztő és szomorú volt egyszerre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a legszomorúbb rész az amikor Silena elmondja hogy ő a kém és meghal.

      Törlés
  9. Bocs nem választ akartam írni.

    VálaszTörlés
  10. Szerintem is Silena halála a legszomorúbb a könyvben.

    VálaszTörlés
  11. Hát, jó kérdés. May Castellan esete tényleg megrázó, de azt hiszem, én nekem az a rész volt a legszomorúbb, mikor Percy bepillantást nyert Annabeth vágyaiba a második részben. Sosem kedveltem igazán Chase- t, talán azért, mert a negatív dolgokban hasonlítunk, ( Na, jó, az építészet iránti rajongás nem az :D ) de ott teljesen meg tudtam érteni, és nagyon megsajnáltam. Silena halála is kellően megrázó volt.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem is May Castellan története a legszomorubb és legmegrázobb ahogy lemeséli a történetét és tudni hogy mennyit szenvedett.
    De Silena és Charles Beckendorf halála is szomorú...De az a halál dicsőséges tiszteletre méltó halál volt miven mind a ketten a Félvér Táborért haltak meg ha Silena még besúgó is volt....

    VálaszTörlés
  13. Silena és Daidalosz halála volt a legszomorúbb, de a szomorúk között van még May Castellan esete és Árnyék Zoé meghalása is.

    VálaszTörlés
  14. Zoé és Beckendorf halála a könyvekben.

    VálaszTörlés
  15. Nekem amikor Zoe meghalt.

    VálaszTörlés
  16. Amikor az Utolsó Olimposzi-ban Annabeth megsérül,

    VálaszTörlés
  17. Ámbátor a legjobban Bianca haláláért haragszom, a két legszomorúbb jelenet nálam holtversenyben az, amikor Zoét Artemisz csillagképpé változtatja, erre okot nem találok, ám a másikra annál inkább. Amikor Luke meghal... Mert neki amúgy is szinte minden jelenete szomorú, de ez a legjobban. Hisz az elején annyira szimpatikus volt! Pedig már az Írisz-üzenetnél biztos voltam benne, hogy ő lesz az áruló, aki a jóslatban szerepel. De a legjobb magyarázat talán az, hogy olyan voltam, mint Anabeth: reménykedtem benne, hogy Luke jó útra tér, holott tudtam jól, hogy nem fog. Amúgy is sírok minden halálon, ami a könyvben van, de ez volt az, amire még percekkel később visszatekintve is a sírás folytogatott.

    VálaszTörlés
  18. szerintem amikor silena meghal és amikor annabethet elrabolják

    VálaszTörlés
  19. Szerintem amikor Percy közli Nicoval, hogy Bianca meghalt.

    VálaszTörlés
  20. Luke halála után Percy visszagondolt May Castellanre hogy készíteni fogja a szendvicseket és az odakozmált sütit de a fia soha nem fogja már meglátogatni....Nekem azért ez mert belegondoltam May helyzetébe és (szerintem) azt mondogatja:"Sietnem kell!Luke bármikor haza jöhet!El kell készülnöm!
    De már soha nem fog haza érni :(:(:(

    VálaszTörlés
  21. Szerintem az egész sorozatban végig van egy szomorú szál és ez az Annabeth-Luke-Percy kapcsolat. Ennek a három karakternek össze van kötve az élete, ráadásul Annabeth vagy Percy színte mindig szömorűsággal, vagy dühvel gondol Lukra. Ráadásul az egésznek a megoldása sem egy vidám dolog.

    VálaszTörlés